Краят на сезона в Премиършип идва, а с това започват

...
Краят на сезона в Премиършип идва, а с това започват
Коментари Харесай

В мач без залог и заряд, Евертън пречупи Нюкасъл

Краят на сезона в Премиършип идва, а с това стартират и борбите, в които тимовете нямат какво да преследват като извънредно класиране. Точно подобен беше и конфликтът сред Евертън и Нюкасъл на "Гудисън парк ".

И двата отбора към този момент се избавиха, а възможностите за Европа в никакъв случай не са били настоящи през тази акция. И се срещнаха, единствено с цел да открият кой от тях ще е по-напред в класирането. Което от своя страна си е някакъв най-малък залог, тъй като по-предно класираният отбор, ще получи и повече пари от наградния фонд на Висшата лига. А сумите не са по никакъв начин дребни.

В последна сметка "карамелите " измъкнаха трите точки след 1:0, а единственото попадение беше дело на зимната покупка Тио Уолкът, който се разписа малко след началото на втората част на мача.

Липсата на
залог и заряд в този мач повлия и на атрактивността му. Преди почивката имаше тъкмо един прецизен удар към двете порти и той беше на сметката на Нюкасъл, само че беше прекомерно слаб, с цел да съставлява сериозна заплаха за вратаря Джордан Пикфорд.



Иначе най-чистото състояние преди почивката се откри пред капитана на домакините Фил Ягиелка малко преди завършека на частта, когато от 4-5 метра от голлинията прати топката високо над вратата и пропиля страхотното състояние.

Така почивката пристигна без голове, а развръзката остана за втората част. И в 51-та минута пристигна и единственият гол в мача. Негов създател беше Тио Уолкът, който получи топката на далечната греда след едно балонно центриране на Яник Боласие от десния фланг.



Защитата на "свраките " работи разсеяно в тази обстановка и разреши на някогашния британски национал да овладее, да финтира бранител и да стреля мощно в мрежата за 1:0. С това на процедура донесе трите точки на отбора си.

До края на мача Нюкасъл потегли по-смело напред в търсене най-малко на изравняването. Но пък играчите на гостите направиха и голям брой пропуски. Дуайт Гейл, Айосе Перес и Мат Ричи изпуснаха страхотните шансове пред отбора си, а когато се постановяваше, Джордан Пикфорд се намесваше уместно.

Така повече голове не паднаха и Евертън взе трите точки в борбата за осмата позиция. Тимът на Сам Алардайс към този момент я заема с 45 точки, с една повече от Лестър, само че и с мач повече от "лисиците ". Нюкасъл е 10-и с 41 точки.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР