Краят на сезона беше кошмарен за феновете на Палермо. Отборът

...
Краят на сезона беше кошмарен за феновете на Палермо. Отборът
Коментари Харесай

Добри новини за Палермо - отборът на Чочев остава в Серия “Б”

Краят на сезона беше призрачен за почитателите на Палермо. Отборът на Ивайло Чочев записа серия от слаби резултати, поради които изпусна промоция за Серия “А”, само че същинската неволя пристигна с изхвърлянето на клуба в Серия “С” поради финансови злоупотреби. Естествено, сицилианци стартираха процедура по обжалване и реализираха непълен триумф. Вчера стана ясно, че вместо изхвърляне в третото равнище на италианския футбол, наказването на Палермо е променено на лишаване на 20 точки от актива. Това значи, че вместо извоюваните 63 точки, “розовите” приключват акцията с 43, които са им задоволителни за място в средата на таблицата.

ACCADE ORA SUL WEB – ANSA: “-20 per il Palermo, Foggia Calcio in Serie C” – https://t.co/jST41Srw11 https://t.co/c4Y0EvZkwg pic.twitter.com/yxLWwM51qO
— Notiziedi (@Notiziedi_it) 29 май 2019 година Иначе Палермо заслужи присъединяване в плейофите за нанагорнище в Серия “А”, само че отборът не беше позволен до тях. След обжалването и смяната на глобата огромният пострадал е Фоджа, който изпада непосредствено в Серия “С”. Плейаутът за оставане в Серия “Б” пък ще е сред Салернитана и Венеция.

Палермо към този момент има нови притежатели, които наследиха отпред на клуба Маурицио Дзампарини и незабавно наляха свежи пари в клубната каса. В края на постоянния сезон тимът беше воден от някогашния ментор на Левски Делио Роси.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР