Краят на състезателния ден в Мелбърн е и време да

...
Краят на състезателния ден в Мелбърн е и време да
Коментари Харесай

Пет мача от ден №4 на AO 2022, които не трябва да пропускате


Краят на спортния ден в Мелбърн е и време да погледнем напред към идващия. Той стартира скоро – в 2 часа след среднощ. Ден №4 от Australian Open ще ни предложи мачовете от втори кръг в долната половина на схемата при мъжете и дамите.

Отново ще има и дуели, които заслужават вашето внимание. Вижте кои са петте мача, които не трябва да пропускате. Важно конкретизиране е, че измежду тях не включваме най-очевидният мач, който ще прикове вниманието в четвъртък – този сред Ник Кирьос и Даниил Медведев , за който даже няма смисъл да споделяме, че чакаме с неспокойствие.

Феликс Оже-Алиасим – Алехандро Давидович Фокина (трети мач на „Киа Арена“)

В първия си мач на шампионата Феликс Оже-Алиасим трябваше да играе пет сета с Емил Русувуори. Наглед вторият му противник въобще не е по-лек. Давидович Фокина е четвъртфиналист от миналогодишния Ролан Гарос. В интервала по-късно пък канадецът записа най-хубавите си резултати – четвъртфинал на Уимбълдън, полуфинал на US Open и дебют в топ 10. Давидович Фокина е №50 в света сега и е кадърен да вгорчи живота на канадеца.

Анет Контавейт – Клара Таусон (първи мач на „Маргарет Корт Арена“)

Сблъсък сред една от най-вълнуващите тийнейджърки в женския тенис и една от тенисистките в нй-добра форма в последните месеци.

Таусон стартира 2021 отвън топ 150, само че към този момент е в първите 40 на света с помощта на първите си две WTA трофеи. Датчанката е доста мощна тенисистка и по всичко наподобява, че доста скоро ще бъде измежду най-хубавите.

Срещу себе си обаче ще има най-успешната тенисистка в последните месеци. От август насам естонката завоюва 33 от последните си 38 мача, влезе в топ 10 и стигна до край във Финалите на WTA. Миналата година Контавейт стигна до топ 8 в Мелбърн и ще се надява да усъвършенства достижението си през 2022-а.

Тейлър Фриц – Франсис Тиафо (втори мач на „Джон Кейн Арена“, не преди 4:00)

Американско дерби сред първата и четвъртата ракета на Съединени американски щати. Двамата се познават чудесно още от юношеските години, а това ще бъде четвъртият им дуел в професионалния тур.

Фриц приключи сезон 2021 с доста мощни резултати, а при започване на 2022 е не по-малко впечатляващ. На ATP Cup победи Оже-Алиасим и Камерън Нори, което го приближи оптимално до дебют в топ 20.

Той влиза в мача като любимец, само че Тиафо неведнъж е показал, че може да победи даже най-хубавите в спорта като през 2021-а записа четири победи над противници от топ 10. Мачът му с Марко Трунхелити в първи кръг беше сложен, само че той обича да играе на огромната сцена и срещата с Фриц му предлага точно това. Той е и тенисистът с по-добрите резултати в Мелбърн – през 2019-а тук игра четвъртфинал.

Анастасия Павлюченкова – Саманта Стоусър (втори мач на „Киа Арена“, не преди 4:00)

Рускинята и австралийката са дългогодишни съпернички, а са играли и дружно на двойки. В четвъртия ден от Australian Open те ще се срещнат в друг стадий от кариерите си. 30-годишната Павлюченкова е във формата на живота си в последната една година. На Ролан Гарос игра и първи край в шампионат от Големия шлем.

Стоусър, която е шампионка от US Open 2011, взе решение да постави завършек на кариерата си на сингъл след домашния „ мейджър “, тъй че мачът с Павлюченкова може да бъде финален за нея по единично. Тя стигна до него след прочувствена победа над Робин Андерсън в три сета. Сигурно е едно – Стоусър ще се раздаде като за последно. Този път може би безусловно.

Павлюченкова води с 5-4 в директните мачове.

Григор Димитров – Беноа Пер (трети мач на корт №3)

Мачът, който ни интересува най-вече попада измежду най-интересните за деня и от позиция на безпристрастния тенис почитател. Димитров и Пер са способни на шоу, а уеб сайтът на Australian Open дефинира дуела им като „ ретро привкус “, поради това, че и двамата са част от тура към този момент близо 15 години.

Любопитен факт е, че първият мач посред им е преди 14 години на Фючърс в Нидерландия. Той е извоюван от Пер, който е победител и в два от трите им дуела на равнище АТР. Последният подобен обаче бе преди близо 7 години – в Токио през 2022-а.

С оглед на формата (12 победи в последните си 17 мача) и на по традиция положителните си резултати в Мелбърн, то Димитров влиза в ролята на любимец. Всеки почитател на тениса е наясно, че Пер може да ни покаже безусловно всичко на корта, тъй че в случай че има въодушевление и предпочитание за игра, то задачата на някогашния №3 няма да бъде по никакъв начин лесна.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР