Краят на неуспешното 46-о Народно събрание е на 16 септември

...
Краят на неуспешното 46-о Народно събрание е на 16 септември
Коментари Харесай

Кирил Петков и Асен Василев - политическа еднодневка или ще изкарат хората да гласуват?

Краят на несполучливото 46-о Народно заседание е на 16 септември - идва ли време за нова партия? Изборите 2 в 1 са единствено след два месеца, а незнайните към тях са доста. На политическия небосвод огромният въпрос, чийто отговор се чака до дни, е дали Кирил Петков и Асен Василев вършат нов политически план.

" Не може да създадат дълготраен и резистентен политически план, следващият който ще влезе в Народно събрание. Политическа партия със конструкция и идеология не се прави въз основата на рейтинг на две лица за 5 месеца ", разяснява политологът Цветанка Андреева в студиото на " Денят ON AIR ".

Тя очерта двата разновидността пред Кирил Петков и Асен Василев - или Радев да ги запази за своя политически план, който има за България, или те да вземат участие в изборите в този момент.

" Ако имат положителни съветници, те ще им кажат: " Влезте в политическата система, възползвайте се от политическите планове, които съществуват, припознайте своя, вместо да сте следващата еднодневка в Народното събрание ", добави политологът.

Според социолога Кольо Колев, гласоподавателите имат потребност от тласък да излязат да гласоподават. Той акцентира, че сред изборите през април и юли 600 000 гласоподаватели не са отишли до урните, тъй като не намират на този политически пазар някой, който да им вдъхне вяра.

" Двамата нямат харизмата на Бойко Борисов, на огромния и крепък мъжага. Но Асен Василев наподобява образован, никой няма да върви да му пипа мускулите. Една такава политическа групировка освен има късмет да притегли колебаещи се хора, тя има късмет да торпилира актуалното състояние, което няма излаз. Ще дадат вяра, че нещо може да се събере към здравия разсъдък, който отсъстваше в 46-ото Народно събрание ", съобщи социологът пред Bulgaria ON AIR.

Той означи, че всички празненство са в изчаквателна позиция за оповестяване на кандидатури за президентските избори.

" На Радев, с поддръжници като " ИТН ", не му трябват врагове. Те са главните критици на неговите министри, дружно с ГЕРБ. Ако те ще стоят до Радев и ще му сочат грешките, това не ги прави скъп съдружник. А ГЕРБ ще симулират някаква президентска борба ", разяснява Колев.

Цветанка Андреева е уверена, че офанзивата против някогашния началник на " Пирогов " проф. Асен Балтов е част от политическата конспирация към президентските избори.

" Беше неточност на служебния кабинет да удари медиците, които станаха доста известни около пандемията. Този човек е назначен от предходния длъжностен кабинет. В момента, в който името му се спряга от позицията на държавник, да го уволниш и дискредитираш, е удар по политическия съперник. Но вместо да избодат очи, ще изпишат вежди. Това е Путинският модел - да отстраним съперника ", разяснява политологът.

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи, а в техните медии тематиката е табу.

Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР