Краят на мандата на Европейския парламент наближава, а това ускорява

...
Краят на мандата на Европейския парламент наближава, а това ускорява
Коментари Харесай

Преди изборите: Крайната десница може да увеличи местата си в Европейския парламент

Краят на мандата на Европейския парламент наближава, а това форсира дебатите по редица законопроекти. През юни предстоят нови избори, което значи, че евродепутатите би трябвало да са подготвени с работата си до април. В момента имат към 4 месеца, с цел да гласуват над 140 текста. Освен това желаят повече полемики със Съвета на Европейски Съюз, който съставлява страните членки. 
Факт е, че в Страсбург ще има пленарни сесии с доста въпроси за гласоподаване. Това, което може да се направи, е да се добави сесия за гласоподаване да вземем за пример следобяд, с цел да не се гласоподава непрестанно 2-3 часа поред.
Хауме Дуч, представител на Европейския парламент

Европейският парламент би трябвало да вземе решения по редица значими текстове като новия Пакт за миграцията и убежището, Закона за изкуствения разсъдък и бюджета на блока. Някои хора в Брюксел си изясняват забързаната работа с вероятността за напредък на крайнодесните след европейските избори, което може да се окаже спънка за приемането на някои оферти. 
Все още има доста за решение по Зелената договорка, има го и момента с Пакта за миграцията и убежището, по който има съглашение, което няма да реши нищо. Следват се стъпките на радикалната десница, което съгласно мен е огромна неточност. Отсега до края на мандата моята група ще го играе отбрана. Вярвам, че огромното болшинство води Европейския съюз към злополука. Трябва да предотвратим това.
Филип Ламбер, съпредседател на Групата на Зелените в Екологичен потенциал

Според последните социологически изследвания крайната десница може да усили местата си в Европейския парламент.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР