Краят на господството на американския долар е близо, тъй като

...
Краят на господството на американския долар е близо, тъй като
Коментари Харесай

Руски банкер: Идва краят на господството на щатския долар

Краят на господството на американския $ е близо, защото китайският юан набира мощ, а останалият свят вижда заплахата от провалените опита на Запада да слагат Русия на колене поради Украйна, сподели пред Ройтерс един от най-влиятелните съветски банкери Андрей Костин.

Главният изпълнителен шеф на съветската държавна банка ВТБ, която е втората по величина банка в страната, сподели, че се задава рецесия от радикални промени в международната стопанска система, която подкопава глобализацията в миг, когато Китай е на път да стане водеща световна икономическа мощ.

Запитан дали счита, че светът е навлязъл в нова Студена война, Костин сподели, че в този момент имаме една " гореща война ", която е доста по-опасна от Студената война.

По думите му, Съединени американски щати и Европейският съюз ще изгубят от решението да замразят съветски държавни активи на стойност стотици милиарди долари, защото доста страни ще се откажат да държат активите си в долари и евро, поради това, че Китай се движи към унищожаване на валутните ограничавания.

" Дългата историческа ера на владичество на американския $ скоро ще завърши ", сподели пред Ройтерс 66-годишният Костин на 59-ия етаж на лъскавия небостъргач на банка ВТБ, който се издига в южната част на Москва. " Смятам, че е пристигнало времето, когато Китай последователно ще отстрани валутните ограничавания ".

Информацията е на Българска телеграфна агенция

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР