Краят на годината е времето на топлите и уютни вечери,

...
Краят на годината е времето на топлите и уютни вечери,
Коментари Харесай

Philips OLED+934 превръща хола ни в малко кино

Краят на годината е времето на топлите и уютни вечери, филмовите маратони и заниманието с най-близките.

Това е и интервалът, в който най-често се решаваме да се сдобием с някоя нова екстра за у дома - било то нов халат, нов телефон, а за какво не и нов тв приемник. В последна сметка занапред до след месец и нещо коледните филми ще са главното ни занятие, тъй че е изцяло закономерно да решим да оборудваме хола си с най-хубавата композиция от картина и тон.

Тази година Philips още веднъж ни оставят доста малко място за размисъл по въпроса. Правят го съответно с неотдавна излезлия OLED+934, до който имахме удоволствието да се докоснем от първа ръка.

Първото, което ни направи усещане, до момента в който вадехме 55-инчовия екран от кутията му, бе минималистичният дизайн, който би паснал на всеки жанр и украса.

По ръба на екрана на OLED+934 елегантно се прокарва и извънредно тънка сребърна линия, която основава чувство за още повече повърхност. Гърбът също е много изчистен откъм решетки и ненужни елементи, като в същото време разполагаме с цяло благосъстояние от портове и способи за свързване.

Отстрани имаме три HDMI врата - два за USB и един за слушалки, до момента в който в долната част има няколко аудио разнообразни врата, още един HDMI и слот за свързване с интернет.

Най-любимата ни част обаче се оказаха Ambilight LED светлините, които разпръскват цветовете от екрана към и зад тв приемника, създавайки чувство за картина, която обгръща цялото помещение. Най-добре резултатът се улавя, когато на стената зад екрана няма нищо и, несъмнено, е чист ярък цвят.

Докато приказваме за дизайна на модела, не можем да пропуснем и отдалеченото, върху чийто тил с наслада откриваме QWERTY клавиатура за елементарно прилагане на приложения. Но за това - по-късно.

Картина като на кино

Веднага щом включихме OLED+934, разбрахме, че от Philips въобще не са пестили откъм технологии за качество на картината. Черното е в действителност черно, човешката кожа в действителност е човешка, само че най-впечатляващи са реализмът на картините и дълбочината им.

С HDR10+ и Dolby Vision цветовете съвсем излизат от екрана, преливането им е необикновено безпрепятствено и, почтено, в някакъв миг започнахме да се чудим дали в действителност гледаме цялост от пиксели, или действителен пейзаж.

Един от най-силните хардуерни козове на модела е третото потомство видеопроцесор Р5. Именно той обезпечава бърза обработка на картината и детайлите в нея, даже при по-динамичните подиуми.

Ние особено много време се заигравахме с настройките за другите формати наличие, просто тъй като искахме да извлечем максимума от всеки филм, предаване или игра - та нали в този момент ни беше паднало.

И като казахме игри, всеки почитател на конзолите може да чака обичаната му игра да го погълне през 55-инчовия водопад от подробност, цвят и динамичност на OLED+934. Нашето потапяне беше с Apex Legends, Fifa 20 и UFC 3. И, да, беше си съвсем за целия уикенд.

Звук от Bowers & Wilkins

Друг неоспорим коз на OLED+934 е звукът. Той идва в обособен от тв приемника представител и е създаден взаимно с Bowers & Wilkins. Между другото, при отварянето на кутията точно него човек вижда и пипа, още преди да се е докоснал до 55-инчовото си украшение. И още тогава усеща, че го чака нещо извънредно.

B&W е синоним за високо качество и това става кристално ясно, когато пуснем някое парче през SoundBar тонколоната.

Под финия Kvadrat открихме четири 30-милиметрови представителя за междинни тонове, 80-милиметров буфер, две дребни титаниеви " пищялки " и два 50-милиметрови Dolby Atmos представителя, ориентирани нагоре.

И в случай че би трябвало да опишем звука с една дума, то тя най-вероятно ще е " изтънчен ". Пълен и бездънен, само че в същото време подробен и изразителен, той изпълва стаята, без какъвто и да е спомагателен звук и бумтене. Абе, тъкмо като на кино.

Още малко екстри

Ако някой се чуди защо би употребил отдалеченото с клавиатура, което споменахме доскоро, дано спре - тъй като този Philips тв приемник е доста повече от вход към кабелната или конзолата.

OLED+934 е оборудван с Android 9, което отваря пред нас безкрайни варианти за приложения, сърфиране в интернет, извършване на покупки и какво ли още не.

Netflix, Spotify, YouTube, Amazon, Гугъл Play и безчет други платформи са налични, без да би трябвало да харчим за спомагателни устройства.

Ако ни мързи да щракаме отдалеченото, Гугъл Assistant и Alexa единствено чакат да бъдат извикани и ръководени посредством гласова команда. Това значи, че можем да контролираме и " умните " уреди вкъщи, които се интегрират с виртуалните асистенти, непосредствено от тв приемника.

Накрая в действителност не знаем какво друго ни остава, с изключение на да си пожелаем преференциални предложения около празниците. /lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР