Краят на една ера е към своя край. Арсен Венгер

...
Краят на една ера е към своя край. Арсен Венгер
Коментари Харесай

Нова ера в „Арсенал“ от лятото

Краят на една епоха е към своя край. Арсен Венгер разгласи дълго чаканата вест – отдръпването си от „ Арсенал “. Това ще се случи в края на сегашния сезон, който е и един от най-разочароващите под управление на французина. Новината пристигна персонално от опитния управител, оповестил я първо в съблекалнята на отбора, а по-късно и пред клубния уебсайт.
„ След деликатно обсъждане и разискване с клуба, считам, че точният миг да се отдръпва е в края на сезона – сподели Венгер. – Благодарен съм, че имах привилегията да работя за тима толкоз доста запаметяващи се години. Правих го с отдаденост и честност. Искам да благодаря на екипа, играчите, шефовете и почитателите, които вършат този клуб толкоз специфичен. Приканвам последователите ни да застанат зад тима, с цел да приключим по най-хубавия метод. Искам да кажа на всички, които обичат „ Арсенал “, да ценят полезностите на отбора. Имате моята обич и поддръжка вечно. “
По този метод почитателите на „ артилеристите “ получиха това, което желаеха през последните няколко сезона. Заключителните години на Венгер на „ Емирейтс “ ненапълно бяха помрачени от непрестанните митинги против мениджъра от страна на последователите. Те минаваха под мотото „ Wenger out ” (б.а Венгер вън). Но французинът направи доста повече през тези 22 години в клуба и това не би трябвало да бъде омаловажавано. Наставникът влиза в историята на Висшата лига като единственият управител без загуба в един сезон (2003-04). А серията продължи в общо 49 поредни срещи. Венгер е и мениджърът, водил тим в най-вече срещи в историята на Англия (823), както и треньорът, спечелил най-вече пъти ФА Къп (7). През годините той се е изправил против 124 разнообразни противника като едвам 5 от тях не е успявал да победи – „ Фиорентина “, ПАОК, ПСЖ, „ Порт Вейл “ и „ Родъръм “.
Не съумя в Европа, където по този начин и не завоюва трофей, само че това може да се промени в края на неговата кариера, в случай че завоюва Лига Европа.
А макар оповестеното отдръпване, на Острова към момента няма изявен любимец за неговия пост. Сред спряганите имена са тези на Йоаким Льов, Карло Анчелоти, Масимилиано Алегри, Еди Хауи… Но съгласно букмейкърите други трима са с един гърди напред – Томас Тухел, огромната цел на ПСЖ, Брендън Роджърс („ Селтик “) и Патрик Виера. Последният е ученик на Венгер и има минимален стаж на този пост. Французинът е водил само „ Ню Йорк Сити “ и запасите на „ Манчестър Сити “.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР