Краят на Covid стимулира ръста на печалбите на Lego

...
Миналата година Lego увеличи продажбите си с повече от една
Коментари Харесай

Миналата година Lego увеличи продажбите си с повече от една четвърт, а печалбите скочиха с близо една трета, тъй като семействата посягаха по-често към пластмасовите тухлички за забавление по време на пандемичния локдаун.

Датският производител на играчки заяви, че през 2021 г. е увеличил пазарния си дял в целия свят, но предупреди, че растежът ще се забави до по-малко от 10 % през тази година, тъй като училищата и работните места отново отварят врати.

Нилс Кристиансен, главен изпълнителен директор на Lego, заяви: "През 2021 г. видяхме ползите от стратегическите инвестиции, направени през последните три години за иновации в портфолиото ни, разширяване и развитие на опита ни в търговията на дребно и увеличаване на капацитета на глобалната ни мрежа за доставки."

Компания „Lego”, която през 2022 г. отбелязва своята 90-та година, заяви, че продажбите са достигнали 55,3 млрд. дкр (6,2 млрд. паунда), а печалбата - 17 млрд. дкр (1,9 млрд. паунда), въпреки увеличените разходи за превоз и суровини за пластмасовите тухлички, тъй като е регистрирала голям преход към директни продажби на онлайн потребителите.

Сред бестселърите са Lego City, който включва подходящи за деца комплекти за изграждане на гари или хеликоптери, както и Harry Potter, Star Wars и Lego Technic, които се харесват както на възрастните, така и на младежите.

Компанията увеличи директните продажби на потребителите и като откри 165 нови магазина по целия свят, включително над 90 в Китай, с което общият им брой в края на миналата година достигна 832.

През ноември Lego съобщи, че дава на 20 000 свои служители три допълнителни дни отпуск и специален бонус с оглед на високите приходи през първата половина на годината.

Компанията откри нова фабрика във Виетнам за 1 млрд. долара, за да подкрепи растежа в Азия, и постепенно се отказа от пластмасовите торбички за еднократна употреба в своите кутии и тества прототип на тухличка, изработена от рециклирана пластмаса, като се опитва да стане по-устойчива. Lego обеща също да премахне половите предразсъдъци от своите играчки, след като глобално проучване установи, че отношението към играта и бъдещата кариера остава неравностойно и ограничаващо. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР