Краят на 2019г. беляза завършека на едно от най-успешните десетилетия

...
Краят на 2019г. беляза завършека на едно от най-успешните десетилетия
Коментари Харесай

Капитанът на Берое си пожела Купата

Краят на 2019г. беляза завършека на едно от най-успешните десетилетия в историята на мъжкия баскетболен тим на Берое. За последните години „ зелените “ от Града на липите, поетите и вършиме улици освен се завърнаха в елита на българския баскетбол, само че и се трансфораха в един от значимите фактори в него. Старозагорци записаха исторически триумфи и рекордни класирания. Безспорно най-успешната година досега е паметната за почитателите 2017г., когато Берое завоюва Купата на България, победи в шампионата за Балканската купа, а за десерт завоюва и Суперкупата на България. През същата година за първи път отборът игра и край в националния шампионат.

Отборът на старши треньора Любомир Минчев през миналогодишната акция бе доста покрай повтаряне на тези върхови достижения. За страдание на всички, свързани по един или различен метод с Берое, това не се случи. Тимът обаче още веднъж записа исторически резултати. Беройци приключиха на втората позиция в постоянния сезона, а след злополучното отпадане на плейофа от бъдещия първенец Балкан(Ботевград) се окичиха с бронзовите медали от шампионата, което също се случи за първи път.

„ Изпращаме ненапълно сполучлива 2019 година за Берое “, разяснява отминалите 12 месеца капитанът Александър Янев. Феновете в Стара Загора към момента помнят разочарованието, което бе изписано на лицето на национала след решителния пети дуел сред „ зелените “ и Балкан(Ботевград) през месец май предходната година. Изплъзналият се край неизбежно стимулира в допълнение един от значимите играчи в селекцията на Любомир Минчев. Янев, който кара третия си сезон с екипа на Берое, недвусмислено показа пред клубния уебсайт това, което желае най-вече до края на шампионата:

„ Искам да зарадваме Стара Загора с една хубава купа. Времето ще покаже дали това ще е шампионската или тази от шампионата за Купата на България. Важното е да създадем щастливи почитателите на тима, тъй като те го заслужават. Надявам се, че всички в тима ще бъдем здрави за решителния стадий от сезона. Добрите вести към днешна дата са, че чакаме двама нови играчи в лицето на Павел и Станимир Маринови. Те неизбежно ще ни подсилят и имам вяра, че с тяхна помощ ще достигнем до два финала в оставащите месеци и ще изпълним крачката, която не успяхме да създадем през последните две години “, съобщи Александър Янев. С пожелания за началото на новата 2020г. се включи и дългогодишният старши треньор на Берое Любомир Минчев.

Специалистът изиска здраве и шанс за всички играчи, ръководители и почитатели на отбора.

beroebasket.com Снимки: Емона Цончева, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР