„Краят на 2017 г. и началото на 2018 г. беше

...
„Краят на 2017 г. и началото на 2018 г. беше
Коментари Харесай

Галъп: От края на 2018 г. се наблюдава рестарт на тревогата

„ Краят на 2017 година и началото на 2018 година беше пикова точка – не че оптимизмът надви, само че скептицизмът понижа. Есента на 2018 година сподели рестарт на тревогата”. Това сподели политологът Първан Симеонов пред БТВ в годишния преглед на „ Галъп” за миналата година.

Той дефинира 2018-а като „ година от две половини”.

Социологът Петър-Емил Митев посочи и кои са двете елементи, на които се дели миналата година. По думите му първата част включва зимата, пролетта и лятото, а втората част стартира през есента, когато пада доверието освен в президента, само че и в държавното управление и Народното събрание. „ Вярата в институциите е разтърсена заради утежняването на стандарта на живот”, сподели социологът.

Във вътрешнополитически проект политологът Даниел Смилов дефинира обстановката като „ мъртвило пред буря”. Според него няма доста огромна динамичност в политическите настройки, само че има ерозия на престижите – такава се следи при президента и при ГЕРБ. Състезанието сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия е без особени разбърквания, разяснява политологът.

Те разясниха и обстановката към Брекзит. Вървим към брекзит без договорка, което ще е сериозен потрес както за Европейски Съюз, по този начин и за Англия, сподели Даниел Смилов.

„ Лошата вест, наподобява, следва. Надявам се на знамение в оставащото време, има още няколко вота, само че в случай че нещата вървят в тази посока и с тази инерция, не наподобяват по никакъв начин добре”, счита той. Първан Симеонов разяснява, че престижът на Англия е подронен в българските очи. Подронен е и престижът на Франция, който е скочил доста с идването на Макрон, а този на Германия се възвръща ненапълно след трусовете.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР