Край с безплатните и по-евтини чадъри и шезлонги по Черноморието.

...
Край с безплатните и по-евтини чадъри и шезлонги по Черноморието.
Коментари Харесай

Край с безплатните чадъри и шезлонги по морето

Край с безплатните и по-евтини чадъри и шезлонги по Черноморието. Министерство на туризма няма да предложи на концесионери и наематели на плажове „ пандемичната оферта “, която ходя две години – по-ниска такса против пропорционални ниски цени за плажни такъми.

Така предишното и по-миналото лято плащахме за чадъри и шезлонги по 2,50 лв. на някои места, а имаше и плажове, където бяха безусловно безвъзмездни.

Нещо повече, от Министерство на туризма към този момент са изпратили известие до концесионери и наематели на плажове, че таксите им се актуализират с 3,3% нагоре поради инфлацията. Това е записано в договорите им, а равнището на инфлацията се взима за завършилата година съгласно Национален статистически институт, т.е. за 2021 година

Така да вземем за пример към този момент е ясно, че чадър и шезлонг на плаж „ Царево-Попски “ ще бъдат по 5 лв. броя. В Равда и Несебър ще са двойно по-скъпи – по 10 лв.. Така сянката за двама ще излиза 30 лв.. В Поморие ще са по 7 лв., а в Балчик ще са по 8 лв., излиза наяве от финализираните търгове за плажове.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР