Край на задръстванията в района преди ГКПП Дунав мост ще

...
Край на задръстванията в района преди ГКПП Дунав мост ще
Коментари Харесай

Разширяват пътя Русе-Силистра в участъка край ГКПП „Дунав мост“


Край на тапите в региона преди Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост ” ще постави идното разширение на пътя Русе-Силистра, което ще стартира идната седмица, предава кореспондентът на БГНЕС за района.

Става дума за сектора под жп надлеза, където поради опашките от тежкотоварни камиони постоянно се образува „ запушалка “ от коли.

Заради ремонта ще се наложи новооткритият пункт за влизане в страната краткотрайно да бъде затворен и да се върне остарялата организация на придвижване, при която трасетата за вход и излаз от България са на едно и също място. Товарните коли ще се редят още веднъж по бул. “България “, вместо в посока на град Мартен.

Ремонтът планува създаване на колектор, по който ще вървят разнообразни връзки. Самият път ще бъде уголемен и ще има две двулентови трасета вместо сегашните общо две платна. По предварителни планове реконструкцията би трябвало да завърши доникъде на лятото.

Според регионалния шеф на Русе Галин Григоров това обаче няма да реши казуса с опашките от камиони и натоварения трафик на Дунав мост. Той е безапелационен, че единственият вид за трайно нормализиране на обстановката е построяването на втори мост край Русе, защото настоящето оборудване не е проектирано за толкоз огромен брой транспортни средства и няма задоволително пропускливост със своите две ленти – по една във всяка посока. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР