Край на третата вълна, сериозен спад на заразени, хоспитализирани и

...
Край на третата вълна, сериозен спад на заразени, хоспитализирани и
Коментари Харесай

Костадин Ангелов: Третата вълна си отива, скоро 1.5 милиона българи ще са защитени

Край на третата вълна, сериозен спад на инфектирани, приети в болница и жертви от ковид. Това бе обобщението на здравният министър Костадин Ангелов на днешния брифинг, отдаден на епидемията. Само в 4 области имаме повече пациенти в структурите за неинтензивно лекуване - това са Благоевград, Силистра, Стара Загора и Шумен, съобщи Ангелов. 
" Скоро ще стигнем 1 милион имунизирани българи и дружно с преболедувалите ще имаме 1,5 милиона предпазени хора. През последната седмица се случиха две доста значими неща. Първото е, че България беше извадена от института „ Роберт Кох “ от високорисковите зони и към този момент сме единствено рискова зона. Гордо мога да кажа, че това е заслуга на всички нас. На всички българи, на вас публицистите, на които благодаря за всичко това, което правихте през тази една година и информирахте обществото. Второто значимо нещо се случи през вчерашния ден – имаме над 32 000 имунизирани за един ден. Казах, че задачата, която преследваме и можем да реализираме през май е 50 000 имунизирани дневно “, добави той.
Ангелов уточни, че съдейки по числата за развиването на епидемията за последното денонощие, обстановката е извънредно добра.
 Все отново хипотезата за изпускане на ковид от лаборатория още веднъж изплува Все отново хипотезата за изпускане на ковид от лаборатория още веднъж изплува
В началото на пандемията тази догадка беше отхвърлена - немислимо е коронавирусът да е могъл да избяга от безвредната лаборатория в Ух...
" Седмичният борй на доказаните случаи е в отношение 2 към 1 в интерес на излекуваните ", сподели още министърът. 
" За нас това е голямо достижение и третата вълна на Covid-19 си отива. Това се дължи на хората, които имат вяра в науката и съблюдаваха ограниченията ", сподели Ангелов. Според него колкото повече пораства броят на имунизираните, толкоз по-рядко ще се постанова да се стоварва локдаун както преди. 
" На 31 май ще пристигна първата пратка от 471 000 дози. По отношение на щаба идващият министър ръководител ще каже какво ще се прави. Има опция зелените коридори да продължат и след 9. В взаимозависимост от броя ваксини, които разполагаме, ще се вземе решение ", сподели още Ангелов.
" Трябва българското общество да продължи да бъде осведомено. Много пъти съм казвал, че страхът стартира там, където свършва информацията. Това зависи доста от решенията на тези хора, които ще бъдат след нас. Ще проведем диалог с бъдещия министър на опазването на здравето ", сподели Ангелов. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР