Край на тапите по магистрала Струма. От днес ще бъде

...
Край на тапите по магистрала Струма. От днес ще бъде
Коментари Харесай

Kрай на тапите по АМ "Струма": Пускат движението през тунел "Железница"

Край на тапите по автомагистрала " Струма ". От през днешния ден ще бъде пуснато придвижването през новия тунел " Железница ". Съоръжението е с дължина към 2 км и е най-дългият пътен тунел, изграждан до момента у нас. Той е и първото такова оборудване, което дава отговор на всички европейски стандарти.
 
В него са инсталирани всички системи за сигурност, енергоефективно осветяване, вентилация, видеонаблюдение, пожароизвестяване, умна система за ръководство на трафика, спешни SOS кабини, електронна система за надзор на достъпа и т. н. Между тръбите има четири напречни връзки за пешеходци и още две за коли, по които ще могат да минават коли за спешна помощ, пожарни и други профилирани машини. 
 
 Тунел Тунел " Железница " на Автомагистрала " Струма " Източник: Пресцентър на Министерство на регионалното развитие
В случай на пътен случай или затваряне на една от тръбите те ще се употребяват за безвредно извеждане на пасажерите. Изграден е и обслужващ път при южния портал на тунела откъм Симитли, площадка за хеликоптер, два моста над Суха река, подпорна стена и други
 
Дължината на цялата новоизградена права от аутобана, в която попада и тунелът, е към 5 километра. С нея автомагистралата стига до Симитли, след което градежът би трябвало да продължи към Кресненското дефиле.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР