Край на т.нар. вечен длъжник. Идеята е на ВМРО и

...
Край на т.нар. вечен длъжник. Идеята е на ВМРО и
Коментари Харесай

Нов закон ни защитава при неплатежоспособност?

 Край на така наречен " безконечен дебитор ". Идеята е на Вътрешна македонска революционна организация и НФСБ. С квалифицирания законопроект се цели да бъдат предпазени физическите лица при несъстоятелност.

Патриотите оферират общият размер на отговорностите да бъде до 200 000 лв., а с цел да попадне под протекция лицето би трябвало да е " неплатежоспособно и добросъвестно ".

Очаква се законопроектът да бъде импортиран в Народното събрание след две седмици.

" Всеки един български жител, който не може повече от три месеца да обслужва едно или повече отговорности, които са в размер най-вече до 200 000 лв., защото не е концепцията да насърчаваме кредитните милионери, и не по-малко от 6 минимални  работни заплати, ще може да изиска отбрана от съда ", разяснява Искрен Веселинов от Вътрешна македонска революционна организация.

И добави: " Защитавайки несеквестируемото му имуществество, той ще би трябвало през идващите 5 години под непоколебим надзор да удовлетворява кредиторите. След края на този интервал той ще бъде освободен от остатъка от отговорностите, в случай че има такива ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР