Край на сагата със случая в Пирогов и натиска на

...
Край на сагата със случая в Пирогов и натиска на
Коментари Харесай

Край на сагата: След скандала в Пирогов Мустафа Емин подава оставка

Край на сагата със случая в " Пирогов " и натиска на консултант на министър върху чиновници на болничното заведение. Мустафа Емин разгласи обществено, че подава оставка от позицията консултант в политическия кабинет на министър Тодор Тагарев.

" Ще защитя името и достолепието си с доказване на истината за връзката ми с личния състав в болница " Пирогов " в съда, като съм признателен за помощта на лекарите и сестрите и не одобрявам обвиняванията и внушенията от постове и вътрешни инспекции ", написа Емин в персоналния си профил във " Фейсбук ".

" Подавам оставка от позицията консултант в политическия кабинет на министър Тагарев, с цел да се приключи офанзивата против него и държавното управление. Ще защитя името и достолепието си с доказване на истината за връзката ми с личния състав в болница Пирогов в съда, като съм признателен за помощта на лекарите и сестрите и не одобрявам обвиняванията и внушенията от постове и вътрешни инспекции. " Замразявам " присъединяване си в Националния съвет на " Да България " значимо е инспекцията да бъде безпристрастна. Благодаря на поддръжката от фамилията ми, другари, сътрудници и стотици български жители, които ценят истината и човешкото достолепие и не одобряват метода на моето очерняне. С опита си от тази осведомителна офанзива против мен желая да предупредя, че този напън ще нараства и разрушава доверието, ще опълчва и предизвика експанзия – дано дружно се противопоставим на тази опасност ", написа Емин.

Припомняме, че казусът стана причина за съществено напрежение по оста Костадин Ангелов – Тодор Тагарев, Ангелов изиска оставката на съветника. В петък ръководителят на здравната комисия в Народното събрание проф. Костадин Ангелов написа ядосан пост в обществените мрежи, гневен на министъра на защитата Тодор Тагарев. Според информацията на проф. Ангелов Тагарев, съпроводена с документи, е изпратил искане до сътрудника си и министър на опазването на здравето проф. Христо Хинков, в което държал да се разбере кой и за какво си е разрешил да разгласява нещо във " Facebook " страницата на УМБАЛСМ " Н. И. Пирогов ". Поводът - абсурдът със съветника на министъра на защитата Мустафа Емин и свидетелствата на медици, че същият желал да извадят дете от шокова зала, с цел да вкарат неговото. За случая се разбра тъкмо от шерване на обява на здравна сестра от незабавното на формалната страница на болничното заведение.

И изпълнителният шеф на " Пирогов " доктор Валентин Димитров удостовери, че Мустафа Емин е заплашвал чиновници с уволняване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР