Край на сагата с един от най-големите таланти на българския

...
Край на сагата с един от най-големите таланти на българския
Коментари Харесай

Един от големите таланти на Лудогорец избра Арда

Край на сагата с един от най-големите гении на българския футбол -! Дебютиралият в националния тим младок подписа тригодишен контракт с, научи Sportal.bg . Той обаче влиза в действие от първи юли тази година, откакто крилото се контракти със притежателя на кърджалии Стефан Пешев.

Както е известно, Ковачев е благосъстоятелност на, само че отхвърли да парафира нов договор с първенците. Именно заради това управлението на " орлите " го извади от първия отбор, като той не бе взет на лагера в Турция и бе изпратенвъв втория отбор, който се подвизава във Втора лига.

Въпреки своите 22 години, Ковачев към този момент има сериозен опит в професионалния футбол. Той има зад тила си 80 мача в елита на България с екипите на Лудогорец, (Русе), и Арда (Кърджали), в които се е разписвал 10 пъти. Плевенчанинът има и 54 мача и 10 гола във втория ешелон на родния футбол с фланелката на, както и дебют в Лига Европа с първенците.
През август 2019 година Ковачев мина чартърен в Арда, като до предишния декември записа общо 25 мача и пет попадения. Лудогорец го върна в Разград, само че не съумя да убеди младока да парафира нов договор с тях, като му дадоха да разбере, че повече няма да носи фланелката на " зелените ". Появи се доста сериозен интерес от, само че сътрудникът му Ивайло Петков се надяваше да реализира сделка с съветския, който също имаше предпочитание да вземе Ковачев.
Накрая през днешния ден Ковачев и Арда си стиснаха ръцете и младокът от лятото ще се завърне на " Арена Арда ". Шефовете на кърджалии са доста удовлетворени, защото от два месеца се пробват да убедят Ковачев, който пък е благополучен, че ще се върне в Кърджали, където израсна сензитивно и даже стана част от националния тим на България.
Със сигурност от Арда ще създадат опит да приказват с сътрудниците си от Лудогорец и да предложат да платят някакъв наем, с цел да може Ковачев още в този момент да се завърне в отбора, откакто към този момент има контракт с тях от лятото, а в Разград му е казано, че ще търка пейката и във Втора лига. Това пък ще го извади от игрови темп и от разширения състав на националния отбор за международните квалификации.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР