Край на сагата с блокираните туристи на Самотраки след като

...
Край на сагата с блокираните туристи на Самотраки след като
Коментари Харесай

Приключи кризата с блокираните туристи на Самотраки

Край на сагата с блокираните туристи на Самотраки откакто цяло денонощие кораби и фериботи извозваха пасажери и коли от гръцкия остров за пристанищния град Александруполис. Голяма част от българите, които останаха наложително с дни на острова поради неприятното време, към този момент пътуват към домовете си, само че се оплакаха от безпорядък и липса на организация при превозването им от Самотраки.

Първите български туристи, които бяха изведени от Самотраки, дойдоха на пристанището в Александуполис в късните вечерни часове. Сред тях имаше фамилии с дребни деца. Не безкрайното очакване се оказа огромният проблем за тях през последните дни, а неналичието на информация, на организация и непредвидените разноски.

Туристите описаха,че към среднощ фериботът с потенциал за 600 души и 75 автомобила дошъл в Самотраки, а качването на пасажерите траяло с часове. Някои съумели да се качат, само че останалите отвън ферибота туристи, блокирали оборудването. Пристанищните управляващи не съумели да се оправят с хаоса. Така вместо да дойдат в Александуполис за към час, акостираха едвам към 6 сутринта.

Тази заран ситуацията и на пристанището в Александруполис се възстановява.

През целия ден към остров Самотраки пътуваха пътнически кораби и фериботи, а туристите споделяха, че не се тормозят за пребиваването си там.

Към Самотраки пътуваха и кораби, натоварени с артикули, чиято липса се усещаше остро през дните, през които гръцкият остров бе откъснат от света.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР