Край на сагата – в края на м. ноември се

...
Край на сагата – в края на м. ноември се
Коментари Харесай

Край на сагата: Руската църква отваря врати в края на ноември

Край на сагата – в края на м. ноември се чака храм „ Св. Николай Чудотворец “, прочут на миряните като Руската черква да отвори още веднъж порти за богослужебен живот.

До края на сегашния месец се чака да дойде новият предстоятел – протойерей Владимир Тишчук. Досега той служеше във Виенската и Австрийската епархия на съветската черква, пишат от crimesbg.com

Протойерей Тишчук не е съпроводен от спомагателни чиновници, каквито бяха упованията

На 25 септември патриарх Неофит назначи четирима български свещеници, които да служат в храма, само че заради спор за собствеността му, той остана заключен.

Протойерей Тишчук е роден през 1963 година в гр. Владимир. Баща му – протойерей Аркадий Тишчук, е оглавявал Руската черква в София от 1973 до 1975 година, след което е изпратен в Ню Йорк.

Владимир приключва Факултета по непознати езици в родния си град. След това работи в Московска патриаршия. През 1989 година е изпратен в Съединени американски щати като секретар на ръководещия патриаршеските енории. През 1991 година патриарх Алексий II го ръкополага за дякон в катедралата “Св. Николай ” в Ню Йорк, а през 1998 година е ръкоположен за духовник в същия храм. От 2002 година е предстоятел на църквата “Св. Николай ” във Виена. През 2020 година, е назначен за зам. ръководител на събора “Св. Николай ” във Виена.

Още вести четете в категорията България.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР