Край на регистрациите за участие в местния вот на 29

...
Край на регистрациите за участие в местния вот на 29
Коментари Харесай

65 партии и 9 коалиции: Край на регистрациите за местния вот, ГЕРБ все още пазят в тайна кандидата си за София

Край на регистрациите за присъединяване в локалния избор на 29 октомври. За гласовете на хората по места ще се борят претенденти от общо 65 партии и 9 обединения, оповестиха за bTV от Централната изборна комисия.

Кандидатът им за София по този начин и не стана явен

За съпоставяне на изборите през 2019 година в конкуренцията са взели участие 59 партии и 7 обединения, а през 2015-та – 71 партии и 3 обединения.

ГЕРБ все по този начин държат в загадка претендента си за София, като през днешния ден разкриха, че ще заложат на човек, който схваща от политика.

В Бургас един против различен се изправят двама депутати от една парламентарна група.
Научихме, че от “Продължаваме промянaта ” ще поддържат Константин Бачийски, а “Демократична България ” ще застанат зад Димитър Найденов. От ГЕРБ ще заложат на дългогодишния си кмет Димитър Николов.

Димитър Николов е кандидатурата на ГЕРБ за Бургас за пети мандат. На изборите през 2019 година е определен с 66 % от гласувалите.

В понеделник Кирил Петков не отхвърли, че ще поддържат втория опит на Константин Бачийски да приключи властта на Николов.

И посочи приноса му към разкриването на злоупотреби на пункта „ Капитан Андреево “.

„ Че успяхме да вземем от мафията действително този значим пункт за България, беше негова работа. Но в никакъв случай не си взе заема. Всъщност това, което в този момент ще се случи –в идващите дни, ние ще изкарваме същинските истории “, съобщи Петков.

И до момента в който от огромната коалиция декларират, че ще се явяват дружно, в Бургас „ Демократична България “ имат обособен претендент - депутатът Димитър Найденов, разкриват източници на bTV. Той е до Христо Иванов още от лодката, с която групировката опита доближи до парцела, в който Ахмед Доган прекарва лятото.

Днес от обединението на " Продължаваме промянта - Деморкатична България " обявиха публично, че договарянията за обща кандидатура продължват, както и за обща листа с общински съветници в Бургас.

На този декор ГЕРБ не разкрива кого ще изправи против Васил Терзиев, общата кандидатура на " Продължаваме промянaта -Демократична България " за София.

48 дни остават до борбата за локалната власт

„ Няма да произведем вест от това присъединяване, ще бъде оповестено решението на ИК в границите на няколко дни, апелирам за самообладание “, съобщи в „ Тази заран “ Георги Георгиев от ГЕРБ-СДС.

„ Ще предложим квалифициран човек, човек, който схваща от София, човек, който схваща от политика, който не е попаднал в политиката инцидентно “, уточни Тома Биков.

В последните часове от периода първите в Народното събрание се записаха за конкуренцията.

„ За страдание това, което ние разбираме като смяна, се състоя само в един, мислейки си демонстриран модел на остарялата комунистическа партия, на Държавна сигурност да се възвръща “, разяснява Георги Георгиев.

До 26 септември пък е срокът за дефинитивно оповестяване на имената на претендентите за кметове.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР