Край на разговорите за редовен кабинет с мандата на ГЕРБ-СДС.

...
Край на разговорите за редовен кабинет с мандата на ГЕРБ-СДС.
Коментари Харесай

В понеделник от ГЕРБ-СДС трябва да върнат мандата

Край на диалозите за постоянен кабинет с мандата на ГЕРБ-СДС. Професор Николай Габровски се срещна с четири от шестте партии, а останалите му дадоха отговор документално.  ПП, Българска социалистическа партия, " Възраждане ” и Демократична България споделиха, че няма да поддържат първия мандат. Движение за права и свободи и " Български напредък ”  са подготвени разговорът да продължи, с цел да се откри формула и метод за сформиране на постоянно държавно управление в границите на този парламент.

На  финалната права претендентът за министър-председател на ГЕРБ Съюз на демократичните сили се срещна с Движение за права и свободи,а равносметката - споделят общи цели като присъединението към Шенген и Еврозоната.

" За да има един кабинет би трябвало изясненост, какво ще прави и по какъв начин ще го прави. Трябва да търсим и формулата. За нас значим детайл е и програмата ”, уточни Мустафа Карадайъ, Движение за права и свободи.

" Желанието ми е, в случай че успеем да изберем екип от експерти, те да преведат България през тези тежки месеци ”, съобщи професор Габровски.

Движението видяха риск за страната по Плана за възобновяване, а Габровски ги успокои.

" 60 милиарда седят на трупчета в Брюксел. Те са за България. Не се знае дали ще ги вземем, тъй като не сме си написали домашното.  За да има 3-ка от ТОТО-то, би трябвало да си пуснем фиша. Не сме си пуснали фиша ”, безапелационен е Карадайъ.

" Фишът, за който говорите, минава през постоянно държавно управление ”, акцентира Габровски.

В графика за петък бяха планувани още две срещи. От Политическа партия изпратиха писмо до Габровски, с което отхвърлят поддръжка за първия мандат. " Не би трябвало да се заиграват с кворума и рискът някой да не се появи и действително да падне кворумът - би било скрита поддръжка ”, съобщи Кирил Петков от Политическа партия.

И " Възраждане ” отхвърлиха с писмо. Причината-  имали разлики с ГЕРБ-СДС. " Не е значимо да изпиеш водата в морето, с цел да схванеш, че е солена. Не е нужно да приказваш с следващия претендент министър-председател на ГЕРБ, с цел да знаеш какви ще са неговите политики ”, акцентира Костадин Костадинов от  " Възраждане ”.

Появиха се и подозрения, че може да се играе с кворума в зала по време на гласуването. мълчешком, от Политическа партия упрекнаха " Възраждане ”.  

В понеделник изтича 7-дневният период, в който Николай Габровски би трябвало да върне мандата на " Дондуков ” 2. Заявката на ГЕРБ е, че без значение от поддръжката - ще предложат кабинет, предаде.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР