Край на плажния сезон по Черноморието. Днес е последният ден,

...
Край на плажния сезон по Черноморието. Днес е последният ден,
Коментари Харесай

От утре по плажовете няма да има спасители

Край на плажния сезон по Черноморието. Днес е последният ден, в който по линиите ще има спасители. Ако въпреки всичко през октомври има топли и слънчеви дни - кои са местата, където е безвредно да се къпем и какви правила да съблюдаваме, с цел да не се стигне до случай?

За страдание, на всички, лятото си отива и то със леден ден като този. Днес е последният ден, в който концесионерите по контракт са задължени да обезпечат спасители, медицински лица и тоалетни на плажа.

    " Октомври го дават хубаво времето. По принцип в този интервал, плажуват нормално месни хора, които са привикнали с морето, само че би трябвало да знаят, че то може да бъде и пагубно. Морето крие и своите изненади сменя се вятъра, което води до мъртво неспокойствие. Това че си добър плувец в басейна, не ти дава предимство в морето ", изясни зам.-председателят на Асоциацията на концесионерите на плажове Николай Димитров, съобщи Българска национална телевизия.

    " Внимавайте най-вече с влизането във водата – телата са нагряти, водата изстива. Трябва да има една релаксация, която да уравновесим температурата, да няма температурни аномалии. Като излязат да се загърнат и подсушат, тъй като вятъра духа ", изясни още Васил Алексиев, старши избавител и инструктор по водно избавяне.

Опасно е да се влиза във водата, до момента в който вали и има гръмотевици, припомнят спасителите.

    " Когато сме във водата най-високата точка е главата ни и може да бъдат изумени от гръмотевици. Заради това, когато има гръмотевици е добре да не се влиза във водата ", изясни още Васил Алексиев.

Морската вода все още е към 22 градуса.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР