Край на парцелирането на властта, т.е. всяка партия да държи

...
Край на парцелирането на властта, т.е. всяка партия да държи
Коментари Харесай

Кабинет с мандата на ДБ би спрял парцелирането на властта по министерства

Край на " парцелирането на властта ", т.е. всяка партия да държи напълно контрола на министерства, каквато процедура бе възприета от някогашната четворна коалиция с министър председател Кирил Петков.

Това ще е измежду главните концепции за идващ кабинет на " Демократична България ", в случай че президентът Румен Радев им връчи третия изследователски мандат за сформиране на държавно управление в границите на настоящото Народно заседание.

" Един от главните проблеми на предното ръководство бе точно това парцелиране, което докара до липса на връзка и разговор, до липса на доверие. Това би трябвало да се в профил ", сподели водачът на " градската десница " Христо Иванов в коридорите на Народното събрание.

Иванов още веднъж преповтори тезата си, изказвана неколкократно през последните дни - в възможен кабинет, конструиран с третия мандат, не следва да участват ярки политически фигури. " Важно е да се откри метод за някаква реорганизация на това болшинство, на която да се базира третия мандат. Трябва да намерим метод, може би през смяна във формулата, в метода на водене на договаряния, на връзка. Смятаме, че това, което може да помогне, е леко отдръпване на лидерските политически фигури от лидерските места в кабинета. "

" Позитивно оценяваме това, че президентът Радев реши да организира съвещания сред политическите сили, тъй като задачата е да се търсят допирни точки. В подобен кръг от съвещания ще участваме съществено и тогава ще излезем с цялостна формула, надям се и да проведем диалози с сътрудниците от настоящето четворно болшинство ", оцени дейностите на държавната глава националният представител.

Освен това - при хипотезата, че получи третия мандат, " Демократична България " ще се уповава и на управническата стратегия, контрактувана в тройния формат сред Политическа партия, Българска социалистическа партия и Демократична България при договарянията сред тях след връчването на първия мандат.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР