Край на клинченето – скрап мафията, която всеки месец прибира

...
Край на клинченето – скрап мафията, която всеки месец прибира
Коментари Харесай

Няма мърдане! МОСВ да каже как скрап мафията точи 6 млн. лева кеш всеки месец

Край на клинченето – скрап мафията, която всеки месец прибира приблизително по 6 млн. лв. кеш на каса от една тъкмо избрана банка, към този момент е осветлена в сигнал, входиран в Министерството на околната среда и водите (МОСВ), по който към този момент се работи.

Сега остава министър Юлиян Попов и екипът му да си свършат работата и да разплетат схемата на главните играчи в далаверата – „ Автоекопроджект “ АД, „ Българска рециклираща компания ” АД, „ Ауторек ” АД и „ Българска организация за коли ” АД, чиято активност се провежда от зам.-председателя на Управителния съвет на Българската асоциация по преработване Здравко Биков и предприемача Павел Златинов, притежател на огромна компания за скрап.

В сигнала до Министерство на околната среда и водите се напомня, че в серия изявления източници, както от частния бизнес, по този начин и от екоминистерството, осветлиха грандиозни схеми за източване на бюджета с данъчни и финансови закононарушения, в които вземат участие организациите за оползотворяване на боклуци (ООп) на ИУМПС (излезли от приложимост моторни транспортни средства), които нагоре към този момент изброихме.

В търсене на истината за необятната общност и за предаването на обстоятелствата, до които достигнахме, на способените управляващи – в тази ситуация Прокуратурата на Република България, поискахме министър Юлиян Попов е неговите специалисти в кабинета да отговорят на няколко въпроси.

(Нужно конкретизиране – колосалното източване на бюджета посредством мнимо преработване няма по какъв начин да се случи без чадър над  закононарушенията, спуснат от корумпирани служители в Министерство на околната среда и водите, които са ясни както на министър Попов, по този начин и на спецслужбите и медиите).

Затова и първият въпрос до Министерство на околната среда и водите е кои са длъжностните лица в Министерството на околната среда и водите, които директно дават отговор за осъществяване на нормативните условия към активността и организациите по оползотворяване на ИУМПС и вземат участие в контрола по осъществяване на задачите през 2021 година, 2022 година, и 2023 година?

Конкретен отговор на този въпрос ще ни даде лист с евентуалните „ къртици ” на скрап мафията вътре в Министерство на околната среда и водите и база за следствие на тяхната активност през годините, финансовият им статус, дали имат сметки и парцели, записани на подставени лица или на свои родственици и така нататък

Очаквайте продължение с нови въпроси, които поставихме на министър Юлиян Попов и екипа му за схемите на скрап мафията

Инфо: narod.bg

Тагове: Здравко Биков мафия МОСВ Павел Златинов скрап Юлиян Попов
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР