Край на хаоса, създаван от електрическите тротинетки по улиците на

...
Край на хаоса, създаван от електрическите тротинетки по улиците на
Коментари Харесай

Във Франция искат по-строга регулация за електрическите тротинетки

Край на хаоса, създаван от електрическите тротинетки по улиците на Париж и други френски градове желаеха потърпевши от възхода на новото транспортно средство. За по-малко от година то завладя улиците на Франция. Пешеходците обаче се оказват пострадали от фриволното държание на водачите.

Каране по тротоара, двама върху една тротинетка или куфар като седалка са единствено част от волностите при потреблението на новото средство за градска подвижност. 20 000 електрически тротинетки се оферират чартърен единствено в Париж.

Преди три месеца парижка букинистка е блъсната от електрическа тротинетка. Остава нетрудоспособна цялостен месец.
Мишел Юше - Нордман, букинистка: Бях на тротоара, тротинетка мина зад мен като свиреше с клаксон и ми скъса Ахилесовото сухожилие.
Пострадали желаеха незабавни ограничения от министерството на превоза.
Жан-Рено Албертен, Асоциация против анархията по улиците: Регистрационни номера на тротинетки и колела, условие на персонална карта при наемане с цел да се знае кой ръководи.
От другия месец държавното управление стяга регулацията. Каране по тротоара носи санкция от 135 евро, оптималната скорост се лимитира от 25 на 20 км в час, минималната възраст за ръководство става 12 години, вместо сегашните осем.

По публични данни от началото на годината във Франция при произшествия с електрически тротинетки са починали двама души, а 45 са ранени.
 Регламентират потреблението на тротинетки Регламентират потреблението на тротинетки
За явен правилник за потреблението на електрически тротинетки в градска среда упорства държавната организация за„ Безопасност на придвижването по пътищата ". Ве...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР