Край на гурбета в Англия за българи и румънци. Това

...
Край на гурбета в Англия за българи и румънци. Това
Коментари Харесай

Край на гурбета в Англия. Голяма фирма обяви, че спира българите

Край на гурбета в Англия за българи и румънци. Това разгласи една от най-големите британски компании за набиране на сезонни служащи. Причаната са неяснотите по какъв начин тези хора ще могат да работят легално във Англия след Брекзит, пише utroruse.com.

Новата визова система, която стартира да работи от януари и ще се отнася и за европейски жители, на процедура не планува опция те да влязат в страната законно, с цел да работят в британски ферми. Причината е, че се изисква да печелят най-малко 25 600 паунда и да владеят британски език – условия, които са непостижими за множеството от тях. Освен това съществуващата квота за 10 хиляди сезонни служащи годишно е прекомерно дребна, с цел да задоволи огромния интерес към този вид работа.

Заради несигурността стопираме набирането на хора от България и Румъния за 2021 година, заяви пред Би Би Си Джон Хардман от Hops Labor Solutions. По думите му европейските жители са надалеч по-продуктивни от локалните хора и това е станало изрично ясно по време на пандемията, когато част от тях не са съумели да дойдат във Англия. На отправения тогава апел да се оказва помощ за прибиране на реколтата са се отзовали 30 000 британци, към 4% са почнали работа и единствено 1 % са останали след първите шест седмици, защото работата е доста тежка.

От Националния съюз на земеделските производители също признаха, че се намират в сериозен миг за набиране на работна ръка за идната година, когато свободното придвижване на европейски жители ще завърши. Кампанията на организацията да се оказва помощ на сезонните служащи от Европейски Съюз най-малко да получат краткотраен статут за престой във Англия, който им подсигурява безпроблемно влизане и работа в страната през идващите 5 година, не е постигнала огромни резултати. По последни данни единствено 11% от работещите в британски ферми тази година европейци са получили позволение да останат в Обединеното кралство след Брекзит.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР