Край на гишетата и тормоза на недоспали лелки! София влиза

...
Край на гишетата и тормоза на недоспали лелки! София влиза
Коментари Харесай

Край на гишетата! Софиянци влизат в XXI век

Край на гишетата и издевателството на недоспали лелки! София влиза стремително в XXI век, откакто всички административни услуги ще могат да се издават през специфичното мобилно приложение Digital Sofia.

„ То ще бъде извънредно интуитивно и елементарно за работа ”, изясни зам.-кметът по цифровизация Генчо Керезов. В него ще има включена и електронна идентификация на Столична община напълно през телефона, както и система за несъмнено електронно връчване.

По този метод жителите няма да се нуждаят от авансово изваден електронен автограф и ще могат бързо и елементарно да декларират и получават услуги.

Целта е последователно да включваме повече електронни услуги към платформата и по този начин да изградим единно електронно гише за обслужване на жителите напълно през мобилен телефон - елементарно, бързо и несъмнено, сподели още Керезов.

Този план ще надгради системата за електронна промяна на адресната регистрация до превръщането ѝ в единна уебплатформа за всички услуги на общината.

Над 4000 нови поръчки за промяна на адресната регистрация сме получили точно през системата.

„ Успехът е в действителност огромен, защото единствено за три месеца тази услуга беше употребена 10 пъти повече от всички други електронни услуги в община Студентски град за последните шест години, където и до през днешния ден има най-вече такива поръчки ”, сподели Керезов.

Услугата се декларира извънредно елементарно напълно през мобилния телефон или компютър и лишава от 2 до 10 минути.

„ И все пак в потребителския ход имаме една неуместна съгласно мен стъпка - жителят би трябвало да даде нотариален акт на жилището, което ще населява, тъй като законът го изисква. Няма никаква потребност от това, защото общинската администрация има достъп до тези данни.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР