Край на далаверата с евтини коли с десен волан -

...
Край на далаверата с евтини коли с десен волан -
Коментари Харесай

Брекзит удря българските шофьори по джоба и слага край на евтините коли

Край на далаверата с евтини коли с десен волан - това би донесъл корав Брекзит без съглашение. Така предвиждат стопански специалисти и автомобилни търговци у нас, написа „ Телеграф”.
В момента колите, внасяни от Острова, се продават с към 30% по-евтино от тези с ляв волан. При корав Брекзит обаче евтините коли ще бъдат обложени с Данък добавена стойност и мито, което значително ще стопи разликата.
В момента се търсят най-много евтини джипове, които хората употребяват по селата и вилите си или за офроуд. Там лимитираната видимост от дясното стоене в автомобила не е сериозна спънка за разлика от натоварения междуградски трафик и най-много при изпреварване с насрещно.
Другата съществена категория на внасяни коли с десен волан са скъпите лимузини с цени над 20 000 лв., при които е оправдана инвестиция от 2-3 000 лв. за превръщане на кормилото и таблото от дясно в ляво. Най-засегнати ще бъдат автоморгите, които разфасоват коли и ги продават на части.Там облагите са най-големи, като могат да стигнат до 20 пъти над платената цена за автомобил от Англия.
Твърд Брекзит би блъснал и онлайн търговията, защото може да се наложи да освобождаваме покупката си на митницата – с попълване на митническа декларация и възнаграждение на мито и Данък добавена стойност, предизвестяват от куриерските компании. Вероятно ще има и ограничавания какво може и какво не може да изпращаме на околните си на Острова по пощальон.
Посланиците на Европейски Съюз се споразумяха да разрешат на жителите на Обединеното кралство безвизово пътешестване до континента даже при Брекзит без договорка. Британците, които пътуват до Шенгенската зона на блока, формирана от 26 европейски страни, след 29 март ще получават право на безвизово пътешестване за къс престой. Това се дефинира като 90 дни за всеки 180 дни. Същото изискване ще важи и за жители на Европейски Съюз на Острова, в това число и за българи. Българските жители, които са краткосрочно във Англия, до 90 дни ще пътуват безвизово. Сънародниците ни, които към този момент са там, ще могат по електронен път да аплайват за уседналост, без да заплащат такси, изясни външният ни министър Екатерина Захариева.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР