Край на чакането! След 21 години Хебър се завърна в

...
Край на чакането! След 21 години Хебър се завърна в
Коментари Харесай

Хебър има осигурен бюджет за елита

Край на чакането! След 21 години Хебър се завърна в елита. Възпитаниците на Николай Митов победиха с 2:1 Септември в Симитли, с голове на Тодор Чаворски и Китан Василев, и узакониха промоцията си. Това се случи точно на празника на Пазарджик (21 май - св. Констанин и Елена), а кметът на града Тодор Попов увери, че пари за Първа лига ще има.

Той се ангажира персонално с слагането на осветяване на стадион " Георги Бенковски ", с цел да могат зелените да одобряват противниците си вкъщи. И въпреки всичко в Хебър ще се застраховат и с " Лаута " за лиценз за елита.

" Хебър е там, където съгласно мен му е мястото. А точно в най-високото равнище на професионалния футбол на страната. Щастлив съм, че момчетата узакониха изрично промоцията за елита навръх празника на града ни. В последна сметка това стана закономерно, тъй като във времето ние бяхме поредни. През 2017 година започнахме от аматьорския футбол и когато тогава говорех, че нашето място е в А група, на това се гледаше доста скептично. Имаше моменти, когато бях упрекван, че волейболът е за сметка на футбола, само че това също не е правилно, тъй като в годините Футболен клуб Хебър получаваше нужното финансиране. И реализацията - влизане в Първа лига приказва за една добра свършена работа за следващ път. Благодаря на футболисти, треньори и управление на Хебър и на публиката несъмнено, тъй като всички тези неща ги вършим за нашите почитатели ", разяснява градоначалникът, представен от " Тема спорт ".
 Щастлият Николай Митов: Показахме морал, макар ударите под кръста
Щастлият Николай Митов: Показахме морал, макар ударите под кръста

" Развълнуван съм "

" Нека в този момент се нарадваме на този прекрасен триумф на Хебър, а мой първи ангажимент още от понеделник е да намерим бързо решение на проблема за слагане на електрическо осветяване за стадион " Георги Бенковски ", с цел да може Хебър да си играе домакинските мачове в Пазарджик. Другото би било безсмислено. След това ние би трябвало да съсредоточим напъните си трайно да обитаваме в Първа лига, а не да играем ролята на асансьор, както се случвало в предходните три пъти в елита ", акцентира кметът на Пазарджик Тодор Попов.

Развълнуван бе и старши треньорът Николай Митов, който пое отбора през есента на 2018-а в Югозападната Трета лига.

" Това, което изпитвам в този момент, го изпитвах преди 30 години като футболист, когато влязохме в елита. Искам да поздравя тези момчета, които направиха неповторим сезон, макар непрекъснатите удари под кръста. Те демонстрираха морал и достолепие. Благодаря на всички почитатели на Хебър, на Общината за поддръжката и да поздравя особено Иван Папазов, който в никакъв случай не се е съмнявал в мен и в нас. Благодарение на него е това, което направихме за близо 4 години в Пазарджик. Тази победа обричам на най-големия почитател Юри, който към този момент не е сред живите, само че несъмнено щеше да е най-щастливият човек в този момент ", разяснява опитният експерт.

" В България на третия мач, в случай че нямаш резултати треньорът е отговорен. Но Иван Папазов повяврва в мен и поради него стигнахме тези резултати. Тереньорите в България не са предпазени, за жалост. Не сме мислили и говорили за селекция. Ще одобряваме тимовете в Пазарджик, не е обикновено да играем другаде. Сигурен съм, че хората, откоито зависи ще създадат всичко допустимо да по тази причина. Като създадем тим и подготвим всичко, тогава ще приказвам отново повече ", безапелационен бе Николай Митов.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР