Край на чакането на синя България за голям евромач –

...
Край на чакането на синя България за голям евромач –
Коментари Харесай

Голям евромач и германски тест за Левски

Край на чакането на синя България за огромен евромач – Левски приема довечера Айнтрахт в първи плейоф за влизане в групите на Лигата на конференциите.

Сблъсъкът на „ Васил Левски “ стартира в 20:00 часа и ще бъде излъчен директно по Диема Спорт. Сините си осигуриха среща с носителя на Лига Европа за 2022 година с помощта на чудесно свършената работа против северномакедонския Шкупи (2:0, 1:0) и израелския Апоел Беер Шева (0:0, 2:1).
Тимът на Николай Костов е млад (б.а. – единствено аварийният вратар Николай Михайлов е над 30 години) и гладен за триумфи. Вече отстрани един любимец, в този момент желае скалпа и на различен. На всички е ясно, че германците са друга бира. Но тъкмо този състав на Айнтрахт не е такова чудовище. Важните играчи, вдигнали евротрофей, един по един си потеглиха.

В момента ликувалите на край против Глазгоу Рейнджърс, извоюван с дузпи, могат да се изброят на пръстите на едната ръка – Кевин Трап, Макото Хасебе, Тута, Себастиан Роде, Йеспер Линдстрьом, само че част от тях изобщо не са в София…

За сините сложното бе против Апоел. Елиминирането на израелците беше извънредно значимо заради няколко аспекта. В спортно-технически проект тимът пораства тъкмо след такива здрави дуели, усъвършенства самочувствието си, добива убеденост. В ситуацията, в което се намира клубът, пък финансовата страна изобщо не бе за подценяване. Достигането до тази фаза ще вкара в касата от наградния фонд на УЕФА тъкмо 1 050 000 евро – по 100 хиляди евро за преминат кръг и 750 000 евро за присъединяване в баража (б.а. – влизане в групите носи 2.94 млн. евро). Само приходите от билети от над 30-те хиляди почитатели по трибуните на „ Васил Левски “ довечера ще надвишават милион лв.. Със сигурност тези числа не са впечатляващи за противника от Франкфурт – финансовата столица на Европейски Съюз. Но за сините са жизненоважни.

Докъде може да стигне младият състав на Николай Костов? Отговорът ще получим против Айнтрахт. Тимът обаче не би трябвало да изневерява на полезностите, които изповядваше досега. Сините бяха в ролята на новобранец и в третия квалификационен кръг на Лига Европа, само че на игрището не се държаха като такива. С доста борба успяваха да вкарат срещите в руслото, в което желаят. Показаха нрав и темперамент в реванша с израелците и не рухнаха на „ Герена “, откакто позволиха равнене. Те най-малко сигурно ще имат едно преимущество против по-класния противник – обиграността. Левски към този момент навъртя девет публични дуела, до момента в който Айнтрахт има едвам 2 зад тила си – измъчено 1:0 на старта на Бундеслигата над новака Дармщад, както и 7:0 за купата против нискоразредния Локомотиве Лайпциг.

До момента Николай Костов и екипът му демонстрират чудесно разузнаване на противниците. Именно по този начин Левски постави завършек на 13-годишна тъга в евротурнирите – от толкоз не бе отстранил поредно два противника. И след 16 години още веднъж ще играе евродвубой пред цялостните трибуни на националния стадион. Видял ли е щабът бели петна в играта на орлите? Ще могат ли да се възползват от тях разигралите се в предни позиции бразилци Велтон и Роналдо? Краев, Митков и Дарлан ще бъдат ли още веднъж едносъставен блок в средата на терена даже и против отбор от Бундеслигата.
В последните дни най-изричната дума от сините почитатели наред с името на тима бе „ билет “.

Точно такива дуели основават младо потомство почитатели. Защото питането „ Тате, взе ли билети? “ минава бързо през „ Тате, няма ли към този момент да тръгваме към стадиона “. И единствено от футболистите и треньора Николай Костов зависи да се стигне до „ Тате, ще идем и на другия мач, нали? “. Те към този момент направиха задоволително по тези въпроси, само че победа над Айнтрахт ще ги вкара в друго измерение. България чака да влезе в Шенген. Е, шенгенската футболна виза за сините минава през елиминиране на Айнтрахт. Те към този момент се качиха на добра сцена. Но стъпване на огромната значи премахване на още един противник. След това ще могат да танцуват на нея до зимата. А Левски отново ще бъде европейски. Засега това са по-скоро пожелания. Но кой знае? Нали от време на време те се сбъдват. Сините три пъти са отстранили немски съперници, два пъти са отпадали в такива конфликти. Стъпване изкривено в този момент няма да е покруса, а продължение ще бъде оценено като дребен героизъм. Името на противника значи „ Единство “. Само единен Левски може да го отстрани.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР