Край на безразборното поставяне на бараки, сергии и павилиони по

...
Край на безразборното поставяне на бараки, сергии и павилиони по
Коментари Харесай

Задава се голяма промяна по БГ плажовете, махат нещо, с което сме свикнали всички

Край на безразборното слагане на бараки, сергии и павилиони по родното Черноморие. С приемането на последните промени в Закона за устройство на територията, влизат по-строги ограничения и правила за преместваемите обекти, написа Блиц.

``
реклама

Въпреки че през последните години от време на време бяха събаряни противозаконни постройки, броят им в курорта Слънчев бряг още е огромен. Точният им брой обаче не знаят даже в Община Несебър, която до в този момент отговаряше за премахването им.

За нелегално сложени обекти към този момент ще следи Дирекцията за строителен надзор, освен в държавните парцели, каквито са плажовете, само че и в частните. Това провокира недоволството на част от бизнеса, които се заканиха да оспорят измененията в съда.

Огромните навеси, завладяли тротоарите край морето, до няколко дни би трябвало да бъдат отстранени. Собствениците не разкриват от кое място е пристигнал ултиматумът. Павилионите, които са в концесията на плажа обаче остават.

По в този момент настоящата разпоредба на Община Несебър – преместваемите обекти би трябвало да са до 15 квадратни метра. „ От една страна няма надзор, въпреки това всеки си прави каквото си желае, т.е. един поставя 20 квадрата, различен 30-50-100. Бизнес не се прави в павилионче, това беше 90-те години ”, разяснява.

За да има надзор, разпоредбите за слагане на преместваеми обекти ще обзет общинските, държавните и частните територии. Как да наподобяват постройките – ще вземат решение основните архитекти на общините, а срокът за премахването им е скъсен. Част от бизнеса намира ограниченията за прекомерно строги, оповестява bTV.

„ Имам право да разполагам някъде към 700 кв/м. Ако би трябвало да ги разделя на по 15 квадрата, сами разбирате, че ще станат някъде към 46 модула. Вместо да стане нещо по-красиво, то ще стане един битак ”, сподели Николай Димитров, концесионер на плаж „ Крайморие ”.

Преди няколко години притежатели на павилиони апелираха наредбата за преместваемите обекти на Община Бургас. „ Съдът споделя, че в частен парцел не може да бъде прилагано такова ограничаване, тъй като това е дискриминационно ”, добави Димитров. За новите промени ще желаят да бъде сезиран Конституционният съд. Новите правила ще влязат в действие до една година за градовете и до три години за националните курорти

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
НАПИШИ КОМЕНТАР