Кръвотечението от носа е досадно, губи време, а може и

...
Кръвотечението от носа е досадно, губи време, а може и
Коментари Харесай

Тече ви кръв от носа? Как да се справите и какво да НЕ ПРАВИТЕ!

Кръвотечението от носа е досадно, губи време, а може и да е малко плашещо. В множеството случаи е безобидно, само че е добре да знаете какво да вършиме и какво не, с цел да спре.

Нормално е да ви тече кръв от. В множеството случаи е безобидно и може да се случи на всеки. Особено постоянно срещано е през студените месеци.

Най-често срещаните аргументи за кръвотечение от носа са среда със изсъхнал климат, изкуствено отопление на закрито през студените месеци, пострадване на носа. Друга банална причина е прекомерно постоянно издухване или бъркане в носа. Хората, които одобряват медикаменти за разреждане на кръвта, също постоянно страдат от кръвотечение.

 
Как да спрете кръвотечение от носа в 5 стъпки? На първо място се успокойте. Нервността единствено може да утежни кръвотечението. Изправете гърба, наведете леко глава напред или я дръжте изправена. Важното е да не лягате и да не извивате шия обратно. С помощта на палеца и показалеца притиснете меките тъкани на ноздрите. Стойте по този начин 10 минути. Засичайте. Не се изкушавайте да погледнете по-рано. Ако кръвотечението трае повече от 10 минути, измерете си кръвното, с цел да ревизирате дали е високо. Ако кръвното ви е добре, само че кръвотечението към момента продължава, въпреки и едва, напоете малко памучно тампонче с физиологичен разтвор, сложете го в носа и отново притиснете с палец и показалец за 10 минути.
 Добави изложение

 
Как да предотвратите кръвотечение от носа? Вземете си овлажнител за въздух Овлажнителят за въздух ще усъвършенства качеството на въздуха в стаята. Така тъканите в носа няма да изсъхват и е по-малко евентуално носът да кърви. Опитайте да " обгрижите " тъканите на носа, като употребявате физиологичен разтвор 2-3 пъти на ден. Не издухвайте носа си най-малко 2-3 дни след кръвотечение. Не си бъркайте в. Избягвайте външни дразнители, като тютюнев пушек.
 
НЕ ПРАВЕТЕ ТОВА, когато ви тече кръв от носа: Не навеждайте глава обратно, не лягайте. Макар евентуално да сте чували тъкмо този съвет, когато сте били дребни, той в действителност е много неправилен. Така кръвта се стича в гърлото и може да се задавите. Освен това кръвта попада в стомаха и това може да аргументи дискомфорт. Не тъпчете носа си с памук, кърпички или парцали. Така в действителност можете да влошите положението, като нараните меките тъкани и усилите кръвотечението.
 Добави изложение

 
Кога да потърсите здравна помощ?
В множеството случаи кръвотечението от носа е изцяло безобидно. Но има случаи, в които се нуждаете от здравна помощ. Ето в кои случаи да потърсите доктор:
Ако кървенето не спре в границите на 30 минути. Ако кръвотечението е доста, доста щедро. Ако кръвотечението е съпроводено с други признаци - високо кръвно, замаяност, интензивен пулс, болки в гърдите. Ако кръвотечението се случва постоянно - 3-4 пъти седмично или повече от 6 пъти месечно.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР