Кръвопролитните стрелби с десетки загинали и ранени в САЩ през

...
Кръвопролитните стрелби с десетки загинали и ранени в САЩ през
Коментари Харесай

Защитете децата ни, а не оръжията! Десетки хиляди на протести в САЩ -

Кръвопролитните стрелби с десетки починали и ранени в Съединени американски щати през последните седмици изкараха десетки хиляди хора на митинги с искане за по-строги правила за употребата на огнестрелни оръжия. Най-големите демонстрации бяха във Вашингтон и Ню Йорк, оповестява БНР.

19 деца и двама възрастни бяха убити при стрелбата на 24 май в началното учебно заведение " Роб " в Ювалди, Тексас. Дни по-рано в супермаркет в Бъфало, Ню Йорк бяха убити 10 души.

" Защитете децата ни, а не оръжията " и " Страхът няма място в учебните заведения " бяха част от лозунгите на плакатите.

Контролираната от демократите Камара на представителите одобри тази седмица необятен пакет от оферти, който включва повишение на възрастта при закупуване на полуавтоматични оръжия от 18 на 21 години, само че партията не разполага с нужните 60 гласа, с цел да го прокара в Сената. Противниците на по-строгите правила обаче постоянно показват всеобщите стрелби като проблем на психологичното здраве, а не на режима за продажба на оръжията, разяснява Агенция Франс Прес.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън поддържа митингите и прикани Конгреса да " одобри рационално законодателство за сигурност на оръжията ".

Въпреки това възможностите за законова смяна евентуално ще бъдат отхвърлени от републиканците, предвижда Би Би Си.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР