Кръвното налягане може да се определи по ноктите на лявата

...
Кръвното налягане може да се определи по ноктите на лявата
Коментари Харесай

При проблеми с кръвното налягане: Наставленията на Рудолф Бройс за хипертоници и хипотоници

 Кръвното налягане може да се дефинира по ноктите на лявата ръка. Грубо казано, е огромен мускул, състоящ се от основен мускул и четири спомагателни мускули.

Хората, които имат проблеми с кръвното налягане, се разделят на 2 групи: хипертоници и хипотоници. При пациенти с хипертония налягането се покачва над нормата и те би трябвало да се научат по какъв начин да го понижат до нормата, при хипотониците обстановката е противоположната: прекомерно ниско налягане, което би трябвало да се усили. Нормален индикатор за кръвното налягане на здравия човек е 120/80, + – 5%.

Рецепти и рекомендации за ниско и високо налягане

При нараснало налягане би трябвало да се пие една или две чаши дневно студена настойка от бял равнец.

Освен това се предлага да се вършат дихателни извършения. Поемаме надълбоко въздух през носа, по-късно издишваме, издавайки следните звуци: И, У. О, У, А и Ш (последният тон може да бъде сменен от звука M, произнасяйки го през носа със затворена уста).

Вдишването продължава към седем секунди, също толкоз продължава и пеенето – издишайте.

Упражнението лишава от пет до 10 минути, и колкото по-често се прави денем, толкоз по-добре.

Звукът И въздейства на мозъка, зрението и слуха;

Б – на гърлото;

О – на сърцето и по корема.

Звукът А въздейства на крайниците (ръцете и краката), изключително при парализа;

Звуците M и Ш – на тялото като цяло.

Това дихателно упражнение работи върху мозъка като масаж на тялото. Дългото издишване почиства белите дробове и свежият О2 постъпва във всичките им ъгълчета. Оттук и двойното деяние на гимнастиката. При нараснало налягане можете да употребявате и инфузия с чесън и имел.

Не се предлага да се употребява натурално кафе, алкохол (особено алено вино), инфузия от лайка, свинско и целина.

Ниско кръвно налягане

При ниско кръвно налягане се предлага да се ядат доста салати от корен от целина и доста ягоди (ягодов мармалад). Ако черният дроб разрешава, можете да употребявате натурално кафе, малко алено вино, както и запарка от лук.

Две луковици с размер на яйце, дружно с кората, се варят 10-15 минути в литър вода, към която се прибавят 100 г кристална захар. Пийте напитката студена и на глътки.

В допълнение, три пъти дневно преди хранене би трябвало да се вземат 15 капки настойка от глог.

Ако нямате луничка на палеца на лявата ръка (бял сърп в основата на нокътя), тогава би трябвало да се прибавят и 20 капки валериана 3-4 пъти дневно, да се приема от два следобяд до вечерта.

И в този случай, както и при нараснало налягане, се предлага да се вършат дихателни извършения. Не се преуморявайте, само че въобще   да не действате – също не трябва. Когато сърцето прекалено много се щади, то отслабва още повече.

Собственото кръвно налягане може да се дефинира по ноктите на лявата ръка. Грубо казано, сърцето е огромен мускул, състоящ се от главен мускул и четири спомагателни мускули.

Ако нямате луничка на нокътя на палеца на лявата ръка, това значи, че главният мускул е отслабен. В този случай се одобряват три до четири пъти по 30-40 капки (в взаимозависимост от теглото) валерианова смес от три следобяд до вечерта.

Ако лунички липсват и на останалите нокти, това значи, че и спомагателните мускули са прекомерно отслабени и в този случай 20-30 капки смес от глог би трябвало да се одобряват три пъти на ден (преди хранене). Това естествено средство за влияние е  доста удобно.

В случай, че луничките липсват на всички пръсти, би трябвало да се вземат валериана и глог.

Освен това в този случай можете да пиете сок от целина: половин чаша през първата половина на деня, на глътки. Ако имате естествена луничка на палеца, а на другите нокти няма, тогава би трябвало да се вземат единствено капки от глог; без капки валериана. Пълното или съвсем цялостно неявяване на лунички демонстрира слаби мускули на сърцето, както и намалено налягане.

Рудолф Бройс „ Рак, левкемия и други заболявания, считани за нелечими, които се лекуват с естествени средства “

Текстът имат информативен темперамент. Не забравяйте, че самолечението е животозастрашаващо, за съвет по отношение на използването на каквито и да е лекарства и способи на лекуване, се свържете с Вашия доктор.

econet.ru

Д-р Александър Шишонин: Защо е нездравословно да се лекува високото кръвно налягане – хипертонията е признак, а не диагноза!

 

Това е една много неприятна обява за обичайна медицина и за задкулисието в актуалното опазване на здравето. Московският лекар Александър Шишонин знае по какъв начин да приказва за неща, за които в никакъв случай няма да…

Цялата публикация

Парапсихологът Сергей Лазарев: „ Искате ли да сте здрави? Никога към никого и към нищо не предявявайте искания! “

 

Една от най-популярните книги от последните години е “Диагностика на кармата ” на Сергей Николаевич Лазарев. В тази и други книги създателят води читателя към разбирането на своя нравствен път и…

Цялата публикация


Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР