Кръвните съсиреци трябва да бъдат включени в списъка на JohnsonJohnson

...
Кръвните съсиреци трябва да бъдат включени в списъка на JohnsonJohnson
Коментари Харесай

ЕМА включва предупреждение за съсиреци в листовката за ваксината на Johnson & Johnson

Кръвните съсиреци би трябвало да бъдат включени в листата на JohnsonJohnson за редки странични резултати от имунизацията, съобщи регулаторът на Европейски Съюз.
ЕМА означи също, че изгодите от имунизацията надвишават рисковете.
„ EMA намира допустима връзка с доста редки случаи на необикновени кръвни съсиреци. На днешното си съвещание комитетът по сигурност на EMA (PRAC) стигна до заключението, че към информацията за продукта за имунизацията против COVID-19 Janssen за необикновени кръвни съсиреци с ниско наличие на тромбоцити. PRAC също заключи, че тези събития би трябвало да бъдат изброени като доста редки странични резултати на имунизацията “, се споделя в изказване на формалния уебсайт на регулатора.
 Спряха имунизацията против ковид с Johnson&Johnson на две места в Съединени американски щати след голям брой странични реакции Спряха имунизацията против ковид с Johnson&Johnson на две места в Съединени американски щати след голям брой странични реакции
В Съединени американски щати два центъра за всеобща имунизация против ковид с препарата на фармацевтичната компания JohnsonJohnson бяха краткотрайно за...
При постигане на заключението си Комитетът е взел поради всички налични до момента доказателства, в това число осем отчета от Съединените щати за съществени случаи на необикновени кръвни съсиреци, свързани с ниски равнища на кръвни тромбоцити, единият от които с съдбовен излаз. Към 13 април 2021 година над 7 милиона души са получили имунизацията Janssen в Съединени американски щати. Всички случаи са настъпили при хора под 60-годишна възраст в границите на три седмици след имунизацията, множеството дами.
PRAC отбелязва, че кръвните съсиреци се появяват най-много на необикновени места, като да вземем за пример във вените в мозъка (мозъчна венозна синусова тромбоза, CVST) и корема (тромбоза на спланхнична вена) и в артериите, дружно с ниски равнища на кръвни тромбоцити и от време на време кървене.
Прегледаните случаи са доста сходни на случаите, зародили след имунизацията, създадена от AstraZeneca, с ново име Vaxzevria.
Здравните експерти и хората, които ще получат имунизацията, с опцията за доста редки случаи на формиране на кръвни съсиреци, съчетани с ниски равнища на кръвни тромбоцити в границите на три седмици след имунизацията. Съобщаваната композиция от кръвни съсиреци и ниско равнище на тромбоцити е доста рядка и общите изгоди от имунизацията COVID-19 Janssen за попречване на COVID-19 надвишават рисковете от странични резултат, акцентира ЕМА.
 Гърция анулира старта на имунизацията с Джонсън и Джонсън Гърция анулира старта на имунизацията с " Джонсън и Джонсън "
Гърция анулира плануваното за през днешния ден начало на имунизациите с антиковид препарата на компанията " Джонсън и Джонсън ". Страната реши да изча...
Правдоподобно пояснение за комбинацията от кръвни съсиреци и ниски кръвни тромбоцити е имунният отговор, водещ до положение, сходно на това, следено от време на време при пациенти, лекувани с хепарин, наречено хепарин индуцирана тромбоцитопения, HIT. PRAC акцентира смисъла на бързото профилирано здравно лекуване. Като разпознават признаците на формиране на кръвни съсиреци и ниско равнище на тромбоцити и ги лекуват рано, здравните експерти могат да оказват помощ на засегнатите и да избегнат затруднения. Тромбозата в композиция с тромбоцитопения изисква профилирано клинично лекуване. Здравните експерти би трябвало да се съветват с използвани насоки и/или да се съветват със експерти (напр. хематолози), с цел да диагностицират и лекуват това положение.
EMA ще продължи да следи сигурността и успеваемостта на имунизацията и да дава на обществеността
Лицата би трябвало да потърсят незабавна здравна помощ, в случай че имат някой от следните признаци през трите седмици след имунизацията с имунизацията за COVID-19 Janssen: зной, болежка в гърдите, отичане на краката, непрекъсната коремна (коремна) болежка, неврологични признаци, като тежко и дълготрайно главоболие или замъглено зрение, дребни кръвни петна под кожата отвън мястото на инжектиране.
Здравните експерти би трябвало да бъдат нащрек за признаците и признаците на тромбоемболия и тромбоцитопения, тъй че да могат неотложно да лекуват засегнатите хора в сходство с наличните насоки.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР