Кръвните протеини могат да предскажат деменция до 15 години преди

...
Кръвните протеини могат да предскажат деменция до 15 години преди
Коментари Харесай

Тестът за кръвен протеин предлага „надеждно“ предупреждение за Алцхаймер 15 години по-рано

Кръвните протеини могат да предскажат деменция до 15 години преди клиничната диагноза, откриха учени, употребяващи техники за машинно образование, стимулирайки проучванията по какъв начин да се предотврати изтощителното положение, което визира повече от 55 милиона души по света.

Анализът, най-големият по рода си досега, поддържа констатациите от по-малки изследвания, които допускат, че избрани протеини са „ биомаркери “ за неустойчивост към Алцхаймер и други невродегенеративни болести, се споделя в отчета на учени от университета Фудан в Китай и университета Уоруик в Обединеното кралство.

Ефективните способи за скрининг за ранно идентифициране на риска от деменция биха разрешили потреблението на медикаменти, които забавят или даже обръщат нейното начало, като доста понижават разноските за здравните системи.

„ Можем съвсем надеждно да предвидим деменция 15 години преди диагностицирането на заболяването “, сподели Jianfeng Feng, водещ създател на публикацията и професор по компютърни науки...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР