Кръвна биопсия, позната още и като течна биопсия е модерно

...
Кръвна биопсия, позната още и като течна биопсия е модерно
Коментари Харесай

Откриват 70 вида рак само от няколко капки кръв

Кръвна биопсия, позната още и като течна биопсия е съвременно проучване, употребявано за диагностициране на рак. Тестът се прави посредством взимане на елементарна проба от кръвта на пациента, която след това се проучва за съществуване на ракови кафези. Това проучване може да помогне при слагането на диагнозата рак и в определянето на неговия стадий даже преди да се появят първите признаци. Затова кръвната биопсия Тручек е толкоз скъпа – чувствителността й е толкоз огромна, че улавя даже напълно начални карциноми. Trucheck има 92.1% сензитивност за разкриване на израстък във всичките му стадии и 93.1% акуратност в определянето на тъканта или органът, където се развива недоброкачествен развой при положителен резултат.

В първи страната вкараха кръвната бипосия на фамозните Datar Cancer Genetics. Тя има друг диапазон, като най-подробната Тручек изследва съществуване на над 70 типа рак. Чрез нея по доста щадящ за човек метод може да набави скъпа информация във връзка с съществуването на рак, както и да се дефинира кой орган е засегнал и в кой етап е. Десетки българи към този момент са се възползвали от проучването, за тяхно утешение и като профилактична мярка.

Течната биопсия е революционна техника за диагностициране на рак и може да помогне в откриването на рак в ранен стадий, когато има най-големи благоприятни условия за сполучливо лекуване. Ако сте над 50-годишна възраст, в случай че имате фамилна обремененост (наличие на онкоболни родители, прародители), в случай че сте работили в рискова среда или сте дълготраен пушач, попадате в рискова група за развиване на онкологично заболяване. Кръвната биопсия се понася доста леко, тъй като съставлява взимане на малко венозна кръв на гладно. Лекарите имат вяра, че в нея е бъдещето и тя ще стане е значима част от ранната диагностика и лекуването на рисковата болест.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР