Кравите не разбират защо трябва да се хранят с час

...
Кравите не разбират защо трябва да се хранят с час
Коментари Харесай

ЕК: Кравите не разбират защо трябва да се хранят с час по-късно или по-рано

Кравите не схващат за какво би трябвало да се хранят с час по-късно или по-рано при промяната на часовника, съобщи през днешния ден еврокомисарят по превоза Виолета Булц при представянето на предлагането на Европейската комисия за преустановяване на прекосяването от астрономическо към лятно часово време.

По нейните думи въвеждането на лятното часово време преди век е било обвързвано с нуждата от икономисване на енергоресурси, които вместо за бита, да бъдат употребявани за военни дейности. След двете международни войни икономисване на сила се е наложило още веднъж около петролната рецесия от 70-те години на предишния век. Според Европейска комисия всички тези аргументи през днешния ден са отпаднали, по тази причина не е належащо повече превъртането на часовника.

Европейска комисия предлага до април следващата година страните в Европейски Съюз да оповестят дали желаят да останат "завинаги " в лятното, или в зимното часово време. Ако Съветът на Европейски Съюз и Европейският парламент поддържат предлагането, през октомври следващата година часовниците в Общността ще бъдат сверени за финален път.

Булц призна, че е допустимо по този метод Белгия и Холандия - да вземем за пример - да бъдат отсега нататък в друга часова зона. Тя се съгласи, че се открива опция отсега нататък часовите зони в Европа да бъдат разграничени освен отвесно, само че и водоравно.

Еврокомисарят посочи, че към този момент в северозападната част на Европа доминират мненията за прекосяване към астрономическото време, до момента в който в югоизточната част на континента се избира лятното часово време. Независимо какво време изберат, страните от Европейски Съюз се планува да не трансформират повече часа след есента следващата година.

Вярно е, че проучванията дават учредения, както за смяната тутакси, по този начин и за отпадането на измененията, призна Булц. Тя добави, че е допустимо въпросът да бъде разискван от държавните и държавните ръководители в Европейски Съюз. По нейните думи през днешния ден в Европейски Съюз има три часови зони, само че в случай че се одобри предлагането на Европейска комисия, би имало повече "предвидимост ".

Булц не можа да отговори на въпрос дали има калкулации какви средства и старания ще изисква анулацията на превъртането на часовника, в това число за машините, настроени още в завода да сменят часа автоматизирано на съответната дата. Еврокомисарят означи, че Китай, Турция и Русия към този момент са прекратили превъртането на часовника.

Зам.- ръководителят на Европейска комисия Марош Шефчович изясни, че Европейска комисия бърза с предлагането си, тъй като има и друга работа. По неговите думи Европейска комисия се старае да отговори на "тревогите на хората ". Шефчович посочи, че през днешния ден пестенето на сила поради промените тутакси е пренебрежимо и означи, че повече се пести с умните модерни електронни системи. По неговите думи промяната тутакси е "остаряла и безсмислена ".

Европейска комисия регистрира, че през днешния ден в към 60 страни по света се прави промяна на часовото време. В Европейски Съюз има три общоприети часови зони - западноевропейско време (Ирландия, Англия, Португалия), централноевропейско време (17 държави) и източноевропейско време (България, Гърция, Естония, Кипър, Латвия, Литва, Румъния и Финландия).
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР