Крава се отдели от стадото и падна във ВиК-шахта в

...
Крава се отдели от стадото и падна във ВиК-шахта в
Коментари Харесай

Спасители вадиха крава от ВиК-шахта с кран

Крава се отдели от стадото и падна във ВиК-шахта в землището на шуменския квартал „Дивдядово“. Инцидентът, който довел и до повреда на кран, станал към 16 часа в неделя, само че спасители от Районата работа за пожарна сигурност в Шумен успяли да извадят бедстващото животно. Опазили го и живо, без контузии. След тях в деяние влезнали и техници на ВиК-дружеството да ремонтират крана.

Шахтата към захранващ тръбопровод била дълбока към 2 метра и много огромна, описа Красимир Колев, началник на районна работа. Наложило се избавителният екип да употребява кран към профилиран камион. Кравата била привързана с колани и сполучливо изтеглена.

Огнеборци помогнали и на шуменско семейство, което с смут съобщило на тел.112, че имат змия в дома си. Смокът се бил вмъкнал в стая на партерен етаж на къща на ул.“Университетска“. Ловък екип изловил влечугото със особено устройство и я пуснал на отдалечено от града място.

През почивните дни спасителите се отзовали и на сигнал за оси, завладяли къща в град Велики Преслав. Още по-опасни били стършели, които се били настанили в комин на дом на ул.“Тича“ в село Овчарово. Екип третирал и тяхното гнездо с препарат.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР