Крава-беглец премина границата със Сърбия и изкара повече от две

...
Крава-беглец премина границата със Сърбия и изкара повече от две
Коментари Харесай

Крава-беглец премина границата през ГКПП със Сърбия

Крава-беглец мина границата със Сърбия и изкара повече от две седмици в босилеградстко. Тя е била на пасбище в Мазарачево, където се е отделила от стадото на Иван Харалампиев от Копиловци.

„ С моите синове я търсихме на всички места. Бях уведомил граничните управляващи, полицията и кметовете на околните села. След повече от две седмици ми се обадиха, че кравата е в сръбско. Най- забавното е, че кравата е предходна през граничният пункт Олтоманци и ГКПП- Рибарица. Оказа се, че за нея се е грижил един от жителите на Босилеград”, съобщи притежателят на кравата. Премеждията с кравата стартират след намирането й. Връщането в България не се оказало толкоз елементарно.

„ Първо чакахме няколко дни сърбите да разрешат да преминем с кравата. Ветеринарите в Босилеград я прегледаха дали е здрава и по-късно дадоха документ за позволение за прекосяване на границата. Качих я на микробус и на нашият пункт митничарите не желаеха да ме пуснат, до момента в който не дойдат ветеринари от Кюстендил. Те от своя страна прегледаха кравата и видяха, че е здрава, само че още от там бяха получили заповед, че тази крава би трябвало да бъде умъртвена, откакто влиза от страна отвън Европейски Съюз. Сега кравата се намира в парцела ми в Копиловци и очаквам да видя какво ще решат за ориста й ветеринарите. Кравата е бременна в 6-тия месец”, сподели още Харалампиев.

За умъртвяване на кравата, по думите на притежателят няма да получи обезщетение.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР