Крава-беглец от България в Сърбия сега е заплашена с убийство.

...
Крава-беглец от България в Сърбия сега е заплашена с убийство.
Коментари Харесай

Властите искат смъртта на крава, разходила се до Сърбия

Крава-беглец от България в Сърбия в този момент е застрашена с ликвидиране. Животното може да бъде евтаназирано, тъй като е напуснало рамките на Европейския съюз незаконно, а по-късно се е върнало при стопанина си.

Кравата дезертьор се споделя Пенка. Минала без виза в Сърбия. Вървяла 40 км и се върнала в България след 14 дни, заяви бТВ.

За едни Пенка е дезертьор. Според притежателя й Иван Харалампиев тя е екскурзиант: „ Тази крава върви на разходка, на туризъм до прилежаща Сърбия. Свободна си отиде в Сърбия, на връщане от Сърбия я изкарват, че е дезертьорка”.

Преди две седмици кравата напуща стадото. Собственикът и я търси безрезултатно. Преди дни получава сигнал, че е в Сърбия и отива да си я прибере. У нас обаче схваща, че животното предстои на евтаназия.

„ Тази крава минава, дебело наблягам, през Олтоманци, през границата, през бариерата, през митничари, през служители на реда, които не я отразяват на никое място в нито един документ. Тя е туристка. Всеки екскурзиант ли, който върви, требва да бъде погубен? И е бременна плюс това в 6 месец е бременна и не може да я убият и да не забележим рожбата и всичко”, възмущава се стопанинът.

Вече на родна земя, Иван получил съобщение от инспектори по храните, че по закон животното предстои на приспиване. Твърди, че кравата е доста обезпокоена и дори е плакала.

От Агенцията по храните на този стадий се въздържат от коментар по проблема.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР