КРЪВ ВЪВ ВИЕНА“ – минисериал в три части с оригинално

...
КРЪВ ВЪВ ВИЕНА“ – минисериал в три части с оригинално
Коментари Харесай

Автентични исторически локации в сериала ``Кръв във Виена`` |

„ КРЪВ ВЪВ ВИЕНА “ – минисериал в три елементи с автентично заглавие Vienna Blood – e по ТВ канал всяка сряда в 22:55 часа с повтаряне в събота, малко след среднощ, а епизодите се назовават „ Последният сеанс “, „ Изгубеното дете “ и „ Кралица на нощта “.

Сниман напълно във Виена, минисериалът наблюдава Макс Либерман (в ролята е британският артист Матю Биърд от The Imitation Game с Бенедект Къмбърбач и сериала Avenue 5) като брилянтния студент на Фройд, британски евреин, преместил се във Виена, удивен от концепцията да изследва психопатични видове от близко. Макс убеждава полицията да го допусне да следи работата им.

Така Макс се среща с Оскар Райнхарт, проверяващ контрольор, който се бори със чудноват случай с ликвидиране. В ролята на полицейския контрольор, полусловак, който се бори да се потвърди пред началниците си, е австрийският артист Юрген Мауер (от сериалите Tatort и Perfume на Netflix).



Ако крими историята е кръвта на минисериала, то историческите местоположения от австрийската столица, където е сниман напълно, са плътта му. Ето кои известни места ще видите в трите епизода.

ФИЛМ ПЪРВИ: ПОСЛЕДНИЯТ СЕАНС

Wiener Konzerthaus – Галерията, в която Макс завежда Клара, с цел да види Beethoven Frieze на Густав Климт. Това е една от най-големите и в артистичен проект прогресивни институции в интернационалния музикален живот – в хода на сезона тук се организират над 750 събития с над 600 000 гости.



Снимки: Epic Drama

Пристигането на кмета е снимано вътре в Хотел Сахер , пет-звезден хотел, ситуиран в първи регион на Виена, против Операта. Известен е със сладкарския си специалитет, Sachertorte, шоколадовата торта „ Сахер “.

Гробището, в което Макс и Оскар търсят надгробните камъни в нощната сцена, е в реалност централното виенско гробище Wiener Zentralfriedhof – едно от най-големите в света, намерено през 1874.



ФИЛМ ВТОРИ: КРАЛИЦА НА НОЩТА

[Spoiler Alert : Мистериозната пациентка на Макс от епизод 1, Амелия, в действителност е откривател и работи в музей – в ролята е австралийската актриса Джесика ДеГоу, която може да сте забелязали епизодично в „ Короната “ или в „ Дракула “ с Джонатан Рийс Майерс]. Макс идва да посети Амелия на няколко пъти в хода на историята, с цел да се допита до експертизата ѝ. Снимките са правени в Naturhistorisches Museum - измежду най-големите от този тип и един от най-важните в Европа. Той е дом на неповторими експонати като Вилендорфската Венера, която е на 29 500 години, както и на големи динозавърски скелети.



Във кино лентата има и подиуми, снимани във Volkstheater. Операта „ Вълшебната флейта “ е снимана точно във Volkstheater. Той отваря през 1889 като гражданското сходство на Burgtheater. Днес има 830 места и една от най-големите зали в Австрия и Германия.



ФИЛМ ТРЕТИ: ИЗГУБЕНОТО ДЕТЕ

Макс и Клара пият кафе и хапват сладкиш в Café Bräunerhof - обичайно виенско кафене и ресторант, намиращ се на Stallburggasse 2 в Innere Stadt първи регион на Виена. Bräunerhof е известно най-много с това, че е обичаното място на австрийския публицист Томас Бърнхард.

Снимките придвижват феновете и на друга знакова локация в австрийската столица - Макс и Оскар играят билярд в Café Sperl – Якоб Ронахер основава Café Ronacher през 1880 година, в ъглова постройка на Gumpendorfer Straße и Lehargasse. Още в първата му година, той го продава на семейство Sperl, които го преименуват на Café Sperl. Преди Първата международна война главната му клиентела е забавна комбинация от културния и боен хайлайф на Виена. Café Sperl е употребено при фотосите на кино лентата „ Преди изгрева “ от 1995 година с Итън Хоук и Джули Делпи, във кино лентата „ Опасен способ “ с Виго Мортенсен и Майкъл Фасбендър, както и в минисериала The Winds of War.

Разбира се, това не е всичко! В сериала може да се види и общоизвестното „ Виенско колело “ в парка „ Пратер “, Burggarten пред двореца Хофбург, замъка Grafenegg, езерото Strauss Ottenstein.

„ Кръв във Виена “ можете да видите по от 19 август, всяка сряда в 22:55 часа, с повтаряне в събота, малко след среднощ.



е ТВ канал за най-хубавите исторически трагични сериали от целия свят, наличен в Булсатком на позиция 433 за IPTV и HD приемниците и на 76 за SD приемниците, в мрежата на А1 България на позиции за DTH – 60, за DTV (кабелна) – 214, за IPTV (Premium) – 201, в ТЕЛЕКАБЕЛ - на HD позиция 228, в NetWorx – на позиция 230, в София – в NET1 на 137 канал. Във VIVACOM TV на позиция 55 за DTH TV 2L и на 76 за IPTV в пакет TV 2L+.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР