Кръв от група А или друга с отрицателен резус-фактор е

...
Кръв от група А или друга с отрицателен резус-фактор е
Коментари Харесай

Нужна е помощ за жената, получила сърце от загиналото в Пловдив момче

Кръв от група А или друга с негативен резус-фактор е нужна за 43-годишна жена, на която е направена сърдечна трансплантация и към този момент са ѝ прелети 18 банки. Дарението би трябвало да е на името на Елена Йорданова Христева, Отделение по кардиохирургия на УМБАЛ „ Проф. доктор Александър Чирков “ (бивша „ Св. Екатерина “).

Елена е измежду тримата, които получиха втори късмет за живот след донорска обстановка, осъществена от екип на УМБАЛ „ Свети Георги “ – Пловдив, с координатор доктор Костадин Чифлигаров.

Кръвта може да се подари в кръвния център в София на ул. „ Братя Миладинови “ 112, който работи от 8 до 12 и от 13 до 18:30 часа, заяви " Нова ".

Донорската обстановка стана допустима откакто на 27 октомври околните на изпаднал в мозъчна гибел 18-годишен мъж взеха благородното решение да дарят органите му.

Младежъжт пострада в тежка злополука в Пловдив.

Припомняме, че на кръстовището с ул. „ Граф Игнатиев ” лек автомобил не спря на знак „ стоп ” и се сблъскал с друга кола.

Общо петима души пострадаха при злополуката - трима от автомобила, който се е движил по ул. „ Граф Игнатиев ” и двама от колата, преминаваща по бул. „ Цар Борис Обединител ”. Единият е прегледан и освободен на място. Другите четирима са откарани в болница. Двама от потърпевшите са отказали хоспитализация.

18-годишният юноша е сателит на водач на неговата възраст в първата кола. Той бил с 15-дневен стаж зад кормилото. 

Пробите за приложимост на алкохол и опиати на двамата водачи бяха негативни.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР