Кратки новини е рубрика на Дневник, в която редакцията събира

...
Кратки новини е рубрика на Дневник, в която редакцията събира
Коментари Харесай

Кратки новини: Румен Радев призова за прозрачност при модернизацията на армията

Кратки вести е графа на " Дневник ", в която редакцията събира новините, за които няма да бъде написана публикация, само че е значимо да бъдат маркирани.

Президентът Румен Радев прикани за бистрота при модернизацията на армията

 Кратки вести: Румен Радев прикани за бистрота при модернизацията на армията
© Прессекретариат на президента

В навечерието на Деня на храбростта и празника на Българската войска – 6 май, президентът и висш главнокомандващ Румен Радев обави някои кадрови промени на върха в армията и връчи пагоните на военнослужещи, удостоени с висше офицерско звание.

На гала президентът удостои началникът на защитата генерал-лейтенант Андрей Боцев с висше офицерско звание " военачалник ". Радев освобождава генерал-майор Димитър Илиев от длъжността заместник-командир на Корпус за бързо развръщане на НАТО в Солун и го назначава за заместник-началник на защитата. Илиев получава и висше офицерско звание " генерал-лейтенант ". Досегашният пълководец на 3-та авиационна база бригаден военачалник Иван Лалов поема длъжността заместник-командващ на Съвместното командване на силите и получава висше офицерско звание " генерал-майор ". Директорът на дирекция " Операции и подготовка " на Министерството на защитата бригаден военачалник Иван Ортомаров пък към този момент ще е заместник-командир на Корпус за бързо развръщане на НАТО в Солун, получава и " генерал-майор ".

Радев назначава и нов собствен консултант по военната сигурност - полковник Васил Лазаров, който получава и звание " бригаден военачалник ".

Румен Радев назначава полковник Пламен Ангелов на длъжността шеф на работа " Военна информация ", като го удостоява и с висше офицерско звание " бригаден военачалник ".

Държавният глава акцентира, че обществото чака правда, бистрота и успеваемост при модернизацията на въоръжените сили, оповестява пресслужбата на президента.

Движение за права и свободи означи годишнина от насилствената промяна на имената

Движение за права и свободи означи с митинг-концерт годишнината от така наречен Десетомайски събития в село Караманци в община Минерални бани - насилствената промяна на имената през 1984 година Лидерът Мустафа Карадайъ съобщи, че би трябвало да терминът " Югоизточна Европа " е по-подходящ за политиците, в сравнение с " Западни Балкани ", тъй като Турция също би трябвало да е част от този развой. " Престоят предварителни избори юни месец. Ние сме уверени, че там ще се проведат едни демократични избори и посредством тях ще се защитят демократичните полезности и демокрацията на Републиката на Великия Ататюрк ", съобщи Карадайъ, представен от пресцентъра на Движение за права и свободи.

В словото си депутатът Йордан Цонев акцентира, че в тези години потъпкването по най-безобразния метод на исконните човешки права е минало всевъзможни човешки граници, и дефинира " възродителния развой " като една от най-позорните страници в българската история.
добави: " Платихме висока цена, само че си научихме урока (...) Знаем и в никакъв случай няма да забравим какъв брой сме мощни, когато сме дружно и единни "

Кола блъсна газова колонка на " Симеоновско шосе "

Автомобил се е блъснал в кран на битова колонка за газово систематизиране, при което било видяно леко приключване на газ. На място бил изпратен екип от пожарникари, както и експерти от частната газова компания, поддържаща оборудването, които са отстранили повредата. Няма заплаха за жителите в региона.

Активисти предизвестиха за сеч на вековни дървета при плажа " Корал "

 Кратки вести: Румен Радев прикани за бистрота при модернизацията на армията
© Да опазим Корал/Фейсбук

Сдружение " Да опазим " Корал " заяви за противозаконна сеч в лонгозната гора до плажа, в това число и на вековни дървета. Във " Facebook " екоактивистите демонстрираха видео фрагменти от изсечени дървета и принадлежности. Те се събраха на място в опит да спрат унищожаването на явен и летен дъб, заяви в репортаж от мястото Би Ти Ви. Според хората се прави 6-7 метрова линия в неповторима лонгозна гора, като се отстранява всичко по трасето.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР