Кратки новини е рубрика на Дневник, в която редакцията събира

...
Кратки новини е рубрика на Дневник, в която редакцията събира
Коментари Харесай

Кратки новини: Жителите на Солун са без вода пети ден

Кратки вести е графа на " Дневник ", в която редакцията събира новините, за които няма да бъде написана публикация, само че е значимо да бъдат маркирани.

Пети следващ ден в Солун нямат течаща питейна вода

Пети следващ ден семействата в множеството квартали на Солун са без вода заради щета на стар тръбопровод, предават АП и Българска телеграфна агенция.Централните и северозападните елементи на града нямат вода от вторник, когато се спука построеният преди 40 години тръбопровод, който докарва вода от 50 километра до града с население от 1.2 млн. души. През седмицата се наложи да бъдат затворени учебни заведения, наранени бяха лечебни заведения, и хората се тълпяха към градските фонтани, с цел да пълнят пластмасови бутилки и бидони с вода.

Вчера от градската водоснабдителна компания оповестиха, че повредата е отстранена, само че предизвестиха, че към този момент водата във водопровода е негодна за пиянство и ще бъде пречистена след това. Солунската прокуратура е почнала следствие за възможни вреди върху публичното здраве.

10 жертви в срутена постройка в Индия

Десет души починаха и двама бяха ранени през вчерашния ден вечерта при сриване на триетажен хотел в град Индоре, в централния индийски щат Мадхия Прадеш, оповестяват " Ройтерс " и ДПА, представени от Българска телеграфна агенция. Първоначално бе обявено за петима починали и трима ранени.

Спасителните интервенции, траяли през цялата нощ, към този момент са завършили и полицията счита, че няма повече хора под руините. Десетима индивида са били извадени живи. Причините за сриването още се проверяват, само че по информация на вестник " Таймс ъв Индия " постройката е рухнала, откакто автомобил се е врязал във фасадата.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР