Кратки новини е рубрика на Дневник, в която редакцията събира

...
Кратки новини е рубрика на Дневник, в която редакцията събира
Коментари Харесай

Кратки новини

" Кратки вести " е графа на " Дневник ", в която редакцията събира последните вести от деня, за които няма да бъде написана публикация, само че е значимо да бъдат маркирани.

 По концепция на Иванов е издигнат монумента
© Цветелина Белутова, Капитал

По концепция на Иванов е издигнат монумента " Света Богородица с Младенеца " на хълма Ямача над Хасково.

Бившият кмет на Хасково Георги Иванов бе наказан от състав на Окръжния съд по гражданско дело да заплати 89 000 лв. за непозволеното разрушение на постройката на някогашния затвор в южния регионален център, която е била монумент на културата с национално значение, оповестиха от Съдебната палата, съобщи Българска телеграфна агенция. Иванов е наказан с влезнала в действие и доказана от Върховния касационен съд присъда и по наказателно дело по случая, като в този момент в допълнение би трябвало да покрие и законната рента от 27 120 лв..

Присъдата предстои на обжалване пред Апелативния съд в Пловдив.

Георги Иванов бе кмет на Хасково за четири мандата от 1999 до 2015 година. Срещу него бяха формирани няколко наказателни каузи, само че единствено това за пандиза завърши с неоправдателна присъда от 1 година условно с 3 година изпитателен период и 2 година отнемане от право да заема държавна или социална служба, обвързвана с управление, надзор или стопанисване на обществено имущество.

Ключови думи към публикацията:
Още по тематаОще от БългарияКратки новини11:14, 10 юли 23 / Радев нападна държавното управление и Народното събрание за последните решения по войната в У
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР