Кратки новини е рубрика на Дневник, в която редакцията събира

...
Кратки новини е рубрика на Дневник, в която редакцията събира
Коментари Харесай

Кратки новини: Над 1000 учители не достигат за новата учебна година

Кратки вести " е графа на " Дневник ", в която редакцията събира новините, за които няма да бъде написана публикация, само че е значимо да бъдат маркирани.

В София има 600 свободни места за учители, търсят се педагози за проблематични региони

С 500 лева ще бъде увеличена заплатата на учителите, които се включат в национална стратегия " Мотивирани учители " и пожелаят да работят в учебни заведения с проблематични области, в това число с възпитаници, които имат ниски просветителни резултати или невисок обществен статус. Те ще получават и в допълнение 200 лв. за наем за период от 12 месеца. Програмата може да включи 330 учители от цялата страна. Одобрени досега са 138 преподаватели, а незаети остават още 150 преподавателски места по тази стратегия, заяви Би Ти Ви.

Недостиг на учители има в цялата страна. В София има свободни места за 600 преподаватели, в Пловдив – за 300, Варна – 110, а в Бургас – 120. Най-чувствителен е дефицитът на педагози главно по непознати езици, математика и осведомителни технологии, заяви Нова телевизия.

Авария в Топлоелектрическа централа в Перник замърси река Струма

Авария в багерна помпена станция при Топлоелектрическа централа " Република " в Перник е предизвикала замърсяване на река Струма, оповестиха от Регионалната ревизия по запазване на околната среда. Замърсяването е било в сектора от квартал " Мошино " в град Перник до моста при газостанцията до някогашния цех " Кристал ". Сигнали за него са постъпили от жители на " зеления " телефон. При осъществената инспекция от Регионалната ревизия по околната среда и водите (РИОСВ) не са установили смъртни случаи на патици и риби.

В региона на новопостроения мост в квартал " Варош " специалистите са видели над 20 патици. Патици са открити при обхода и на моста при газостанцията до цех " Кристал ". От РИОСВ-Перник увериха, че повредата е отстранена.
Експертите от инспекцията разясняват още, че шламовете не са рискови за биоразнообразието.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР