Кратки новини е рубрика на Дневник, в която редакцията събира

...
Кратки новини е рубрика на Дневник, в която редакцията събира
Коментари Харесай

Кратки новини: WWF пусна над 20 хил. есетри по Дунав

" Кратки вести " е графа на " Дневник ", в която редакцията събира новините, за които няма да бъде написана публикация, само че е значимо да бъдат маркирани.

WWF пусна над 20 хиляди есетри по Дунав

Над 20 000 тримесечни рибки от сериозно застрашения тип съветска есетра поеха своя път от Белене през делтата на Дунав до Черно море, заяви организацията. Руската есетра е измежду последните четири есетрови типа, които към момента се срещат в Дунав. Международният съюз за отбрана на природата класифицира есетрите като най-застрашената група от типове в света. Затова в продължение на доста години WWF България работи за опазването на техните естествени местообитания. През 2014 и 2015 година тя стана първата природозащитна организация, която извърши зарибяване на Дунав, като пусна в басейна на реката 50 хиляди есетрови риби.

" Напоителни системи " зариби язовир " Шумен "

400 хиляди петдневни личинки от четири типа риба са пуснати в язовира, който се стопанисва от сдружението. Пуснати са по 100 хиляди личинки шаран, бял толстолоб, цветен толстолоб и амур. Зарибяването има за цел да усъвършенства генофонда на водоема. В взаимозависимост от изискванията на живот, за една година, личинките могат да наддадат от 500 гр. до кг. Чрез зарибяването по натурален метод се защищава язовира от заблатяване.

77-годишна жена е нападната и нахапана от питбул в монтанско село

По данни на Министерство на вътрешните работи това е станало на 11 юни при прекосяване пред частен парцел. Жената е откарана в болница, където е открито, че е счупена шийката на лявата тазобедрена става, което евентуално е станало при рухването след нападението. От извършените оперативно-издирвателни мероприятия чиновници на сектора в Якимово са открили собственичката на кучето – 31-годишна локална жителка. Взети са незабавни ограничения за обезопасяване на региона и недопускане възникването на следващ случай, като кучето е прибрано от собственичката.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР