Кратката програма на Народното събрание за тази седмица стана повод

...
Кратката програма на Народното събрание за тази седмица стана повод
Коментари Харесай

ГЕРБ обяви работата на парламента за два пъти по нищо

Кратката стратегия на Народното събрание за тази седмица стана мотив за скандал сред някогашните ръководещи от ГЕРБ-СДС и актуалната коалиция.

В програмата бяха включени гласуването на заявки за овакантяване на Народното събрание от депутатите Яна Балникова и Лена Бориславова от Политическа партия, както и смяна в управлението на краткотрайната комисия за парламентарния устав, която следва да бъде управлявана от Настимир Ананиев . Към този дневен ред ръководещото болшинство добави и основаването на краткотрайна комисия по въпросите за енергийната рецесия и оферти за справяне с нея.

Депутатът от ГЕРБ Даниел Митов излезе на трибуната и изиска да бъде сметнато какъв брой коства 1 работен ден на Народното събрание. " Помня предходните два Народното събрание, които явно бяха нагласени да бъдат с къс живот, ни заливаха със законопроекти. Сега сега имаме нищо и два пъти по нищо ", безапелационен беше той. 
Депутатите одобриха оставките на Яна Балникова и Лена Бориславова
Народното събрание одобри оставките на депутатите от " Продължаваме промяната " - Яна Балникова и Лена Бориславова, които бяха подадени...
Прочети повече
Теменужка Петкова , някогашен министър и сегашен народен представител от партията на Бойко Борисов също скочи по тематиката. Тя беше недоволна от настояването за основаване на комисия за енергийната рецесия.

" Българският народ, като види с какво се занимаваме, ще реши, че в действителност има енергийна рецесия в България. Енергийна рецесия има тогава, когато има проблеми с доставките на енергийни запаси. Няма информация за това ", сподели Петкова.

" Ако става въпрос за цените на тока, това попада в пълномощията на енергийния регулатор КЕВР. Моля, когато се основава този дневен ред, въпреки всичко да се преценявате, че държавността в България не стартира от смяната. Държавност е имало и преди вас, ще има и след вас ", добави тя.

Бившият министър на опазването на здравето Костадин Ангелов от своя страна беше неудовлетворен, че се основава сходна комисия, а няма предпочитание за комисия за Коронавирус рецесията.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР